«Ο Έρικσεν είχε φύγει από τη ζωή και επανήλθε με τον απινιδωτή»!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν υπέστη καρδιακή προσβολή και μάλιστα για λίγο είχε «φύγει» από τη ζωή, όπως ανέφερε το ιατρικό πόρισμα για την κατάρρευσή του λίγο πριν την ανάπαυλα στο ματς της Δανίας με την Φινλανδία το απόγευμα του Σαββάτου! 



«Ο Έρικσεν είχε φύγει από τη ζωή και επανήλθε με τον απινιδωτή»!

Το σοκ για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη ήταν τεράστιο βλέποντας τον Δανό μεσοεπιθετικό της Ίντερ να σωριάζεται στο έδαφος.

Όλα «πάγωσαν» στην Κοπεγχάγη με τον ποδοσφαιριστή να καταφέρνει να ξυπνήσει με τη χρήση του απινιδωτή και τις άμεσες ενέργειες των γιατρών, μέχρι τελικά ο παίκτης να διακομιστεί στο νοσοκομείο και να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. 

Σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας και τον προπονητή Κάσπερ Γιούλμαντ, ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν ανέλυσε τα αίτια και τις συνθήκες του περιστατικού...

Ουσιαστικά ανέφερε πως «είχε φύγει από τη ζωή» και επανήλθε χάρη στην έγκαιρη χρήση του απινιδωτή από το ιατρικό επιτελείο.

«Τον επαναφέραμε μετα την πρώτη προσπάθεια στον απινιδωτή. Αυτό είναι αρκετά γρήγορο. Πόσο κοντά ήμασταν στο να τον χάσουμε; Δεν ξέρω», εξήγησε ο Μπόεσεν, ενώ o Κάσπερ Χιούλμαντ αποκάλυψε τις πρώτες κουβέντες του Έρικσεν μόλις συνήλθε: 

«Το πρώτο πράγμα που μας είπε όταν ξύπνησε ήταν "Πώς είστε εσείς;''. Είναι τυπικό γνώρισμά του, να σκέφτεται πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό του»

Κώστας Ζάλιαρης