Μην το πει ούτε του παπά! (vids)

Με τον Εμπολό να παλεύει, να σκοράρει και τους Ελβετούς να έχουν το πάνω χέρι, η Ουαλία κατάφερε από το πουθενά να πάρει τον βαθμό από το ματς της πρεμιέρας της στο φετινό Euro με το τελικό 1-1 στο Μπακού! Ο εκπληκτικός Κίφερ Μουρ της Κάρντιφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τους «δράκους» που ευτυχώς είδαν τον VAR ν' ακυρώνει το γκολ του Γραβράνοβιτς στο 85'.  



Μην το πει ούτε του παπά! (vids)

Οι Ουαλοί αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα απέναντι στους Ελβετούς. Έχαναν πολύ γρήγορα την μπάλα από την κατοχή τους και αφού πέρασαν τα πρώτα λεπτά κατά τα οποία η ομάδα του Πέιτζ έδειξε να έχει μπει στο γήπεδο με τόλμη, οι «δράκοι» οπισθοχώρησαν.

Η Ελβετία άνοιγε το παιχνίδι στις πτέρυγες, πίεζε και αυτό δυσκόλευε πάρα πολύ τους Βρετανούς στην προσπάθειά τους να βγάλουν την μπάλα από το μισό τους γήπεδο. Κι όμως, η πρώτη εξαιρετική στιγμή στο ματς ήρθε για την Ουαλία με τον Τζέιμς από αριστερά να κάνει την σέντρα και τον Μουρ στο 16' να πιάνει κεφαλιά την οποία έδιωξε εντυπωσιακά ο Ζόμερ. Η απάντηση από πλευράς Ελβετών ήρθε στο 20' με το εκπληκτικό τακουνάκι του Σαρ στο πρώτο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ με τον Γουόρντ σε ετοιμότητα, ενώ, δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και ένα εξαιρετικό αριστερό σουτ του Σεφέροβιτς που έφυγε άουτ.

Ο Ντάνιελ Τζέιμς από αριστερά ήταν αρκετά πιο δραστήριος από τον Γκάρεθ Μπέιλ που δεν είχε φανεί καθόλου και κυρίως πατούσε γήπεδο από δεξιά, αλλά ήταν λογικό να μην καταφέρει πολλά από τη στιγμή που η ομάδα του δεν κρατούσε την μπάλα. Ο Σεφέροβιτς για την Ελβετία έχασε τεράστια ευκαιρία στο 45' όταν για πρώτη φορά πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα της Ουαλίας, ο Μπαμπού προστάτευσε με το σώμα, του έστρωσε, όμως ο επιθετικός της Μπενφίκα είχε λάθος βηματισμό και σούταρε ψηλά!

Η Ουαλία για να βγει από το καβούκι της και ν' αποφασίσει να παίξει μπάλα χρειαζόταν ένα ... ηλεκτροσόκ και φυσικά το χειρότερο για εκείνη επιβεβαιώθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν οι Ελβετοί απέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ. Από κόρνερ του Σακίρι στο 48' ο Εμπολό πήρε την κεφαλιά για το 1-0 και στο 52' ο σκόρερ έκανε τρομερή κούρσα, σέρβιρε στον Μπαμπού που από πλάγια θέση και με λάθος στάση σώματος πλάσαρε πολύ άστοχα και άσχημα!

Η Ουαλία πάλι αντιμετώπιζε πρέσινγκ πολύ ψηλά από τους αντιπάλους της, αλλά έδειχνε πρόθεση να μεταφέρει περισσότερα κορμιά πάνω από το κέντρο του γηπέδου. Ο Μπέιλ άρχισε να κινείται πιο κεντρικά και να βοηθάει την ανάπτυξη της ομάδας του κοντά στον Τζο Άλεν, πιο κεντρικά δίπλα στον Τζέιμς που βρισκόταν αριστερά έκανε κινήσεις ο Ράμσεϊ.

Ο Ζόμερ δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι το 74', όταν ο Μόρελ γέμισε προς το πρώτο δοκάρι και ο Μουρ με πολύ καλή κεφαλιά ισοφάρισε για την Ουαλία σε 1-1! Οι Βρετανοί προσπαθούσαν, είχαν πλέον άλλη ψυχολογία, στο 85' όμως λίγο έλειψε να χάσουν πάλι τα πάντα. Ο Γκραβράνοβιτς που μόλις είχε περάσει στο ματς, σκόραρε από κεφαλιά – πάσα του Εμπολό, όμως ήταν για λίγο εκτεθειμένος κι έτσι το ισόπαλο σκορ παρέμεινε μέχρι τέλους σε ένα ιδιαίτερα ανοιχτό δεύτερο ημίχρονο στο Αζερμπαϊτζάν. Χρειάστηκε βέβαια και μια επέμβαση του Γουόρντ στο 90' σε κεφαλιά του Εμπολό που δεν σταματούσε ν' απειλεί!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης