Σε τουρνουά προετοιμασίας στις ΗΠΑ για Άρσεναλ και Έβερτον

Άρσεναλ και Έβερτον προγραμματίζουν ήδη την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν και γι’ αυτό έχουν ήδη κλείσει θέση στο «Florida Cup», τουρνουά που θα διεξαχθεί στην αμερικάνικη πολιτεία προς τα τέλη Ιουλίου. Μαζί τους θα συμμετέχουν η πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ και η Μιγιονάριος από την Κολομβία.  



Σε τουρνουά προετοιμασίας στις ΗΠΑ για Άρσεναλ και Έβερτον

Επί αμερικάνικου εδάφους θα γίνει εν μέρει η καλοκαιρινή προετοιμασία των Άρσεναλ και Έβερτον για την επόμενη χρονιά, καθώς αμφότερες θα συμμετάσχουν στο «Florida Cup» στο διάστημα 25 με 28 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι φιλικού χαρακτήρα και διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2015 με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων που βρίσκονται εντός των καλύτερων 100 συλλόγων της «Γηραιάς ηπείρου» και αντίστοιχα των ομάδων της Νοτίου Αμερικής που συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 50 κορυφαίες βάσει κατάταξης. 

Ωστόσο φέτος είναι η πρώτη φορά που στο εν λόγω τουρνουά λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ.

Όλα τα ματς, δηλαδή οι 2 ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός θα φιλοξενηθούν στο Ορλάντο, στο στάδιο «Camping World». 

Την 25η Ιουλίου, βάσει προγράμματος στον πρώτο ημιτελικό η Έβερτον θα αντιμετωπίσει τη Μιγιονάριος, ενώ Άρσεναλ και Ίντερ αποτελούν το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών, ενώ το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την 28η Ιουλίου.

Πριν όμως την έναρξη του τουρνουά παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον γύρω από τις ευρωπαϊκές ομάδες που θα λάβουν μέρος, καθώς και στις τρεις αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. 

Η Έβερτον για παράδειγμα μετά τη φυγή Αντσελότι για τη Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει χωρίς προπονητή, το ίδιο και η Ίντερ ύστερα από την έξοδο Κόντε λόγω οικονομικών προβλημάτων της διοίκησης των «νερατζούρι».

Εντός καλοκαιριού πιθανότατα σημαντικοί παίκτες όπως ο Λουκάκου και Χακίμι να ακολουθήσουν το δρόμο του ιταλού τεχνικού. 

Η Άρσεναλ επίσης βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με ποδοσφαιριστές να αποτελούν παρελθόν είτε λόγω μη ανανέωσης (Νταβίντ Λουίζ) είτε τερματισμού του δανεισμού τους (Θεμπάγιος, Όντεγκααρντ, Ράιαν), οπότε το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα θα απέχει από τους σημερινούς «κανονιέρηδες». 

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε αναφορικά με τη συμμετοχή στο «Florida Cup» τα εξής: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που εντατικοποιούνται τα σχέδιά μας πριν τη σεζόν με την ανακοίνωση του ταξιδιού μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να λάβουμε μέρος στο Florida Cup. Θα είναι σπουδαίο για την πρώτη ομάδα να παίξει δύο ματς μπροστά στους Αμερικάνους φιλάθλους μας και το τουρνουά περιλαμβάνει τρεις καλές ομάδες που θα αποτελέσουν δυνατούς αντιπάλους. 

Οι προπονητικές και γηπεδικές εγκαταστάσεις στο Ορλάντο θα παρέχουν ένα πρώτης τάξεως περιβάλλον για την προετοιμασία μας ενόψει της επόμενης σεζόν».

Διονύσης Γαλιατσάτος