Ο Γουάιτ και η επίδραση της Μπράιτον στην εθνική Αγγλίας

Ο Μπεν Γουάιτ έκανε ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της Αγγλίας στο φιλικό με την Αυστρία - αν και στην λίστα με τους κομμένους από το Euro - για να γίνει ο 5ος ποδοσφαιριστής των «γλάρων» που καταφέρνει να εξασφαλίσει συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας! 



Ο Γουάιτ και η επίδραση της Μπράιτον στην εθνική Αγγλίας

Μία νίκη με πολλά χρήσιμα συμπεράσματα ήταν αυτή της Αγγλίας απέναντι στην Αυστρία (1-0), χάρη στο γκολ του Μπουκάγιο Σάκα, και τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές και να δοκιμάζει ορισμένα πράγματα, ενόψει του επερχόμενου Euro. 

Μέσα σε αυτούς που πήραν ευκαιρία, συμπεριλαμβάνεται και ο Μπεν Γουάιτ της Μπράιτον, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 71ο λεπτό και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ έξι λεπτά αργότερα στο ντεμπούτο του με το αγγλικό εθνόσημο.

Με την συμμετοχή του λοιπόν στην φιλική επικράτηση της Αγγλίας έγινε ο 5ος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Μπράιτον και λαμβάνει την κλήση του από τον εκάστοτε ομοσπονδιακό προπονητή για να παραβρεθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας του, παίρνοντας και χρόνο συμμετοχής, πράγμα που έχουν κάνει οι Τόμι Κουκ, Πίτερ Γουόρντ, Στιβ Φόστερ και Λιούις Ντανκ.

Παρόλα αυτά, το εντυπωσιακό είναι πως στις 7 αναμετρήσεις που έχουν πάρει αγωνιστεί οι ποδοσφαιριστές της Μπράιτον, το αποτέλεσμα είναι αποκλειστικά νικηφόρο για την Αγγλία!

Η επίδραση της Μπράιτον είναι θετικότατη, η Αγγλία κερδίζει και ο Μπεν Γουάιτ φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία των «γλάρων» στην εθνική ομάδα, για ακόμη μία φορά.

Οι 7 αυτές αναμετρήσεις με «γλάρους» στην Αγγλία είναι:

  1. Αγγλία – Ουαλία 2-1 (1925, Τόμι Κουκ)

  2. Αγγλία – Αυστραλία 2-1 (1980, Πίτερ Γουόρντ, αλλαγή στο 85ο λεπτό)

  3. Αγγλία – Βόρεια Ιρλανδία 4-0 (Στιβ Φόστερ)

  4. Αγγλία – Ολλανδία 2-0 (Στιβ Φόστερ)

  5. Αγγλία – Κουβέιτ 1-0 (Στιβ Φόστερ)

  6. Αγγλία – ΗΠΑ 3-0 (Λιούις Ντανκ)

  7. Αγγλία – Αυστρία 1-0 (Μπεν Γουάιτ)

Αν σε όλα αυτά βεβαίως προστεθεί το γεγονός πως το τελευταίο γκολ που δέχθηκε η εθνική Αγγλίας με ποδοσφαιριστή της Μπράιτον βασικό χρονολογείται πριν από 41 χρόνια, γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό το συγκεκριμένο επίτευγμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από 15-2 τέρματα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ