Άρσεναλ για Ονάνα

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αντρέ Ονάνα που αγωνίζεται στον Άγιαξ, φαίνεται να βρίσκεται η Άρσεναλ, με τον Μικέλ Αρτέτα να εκμεταλλεύεται το «ελάχιστο» χρηματικό ποσό που αξιώνει η ολλανδική ομάδα για τον Νιγηριανό γκολκίπερ. Στο CAS έχει προσφύγει ο Καμερουνέζος για την τιμωρία ενός έτους απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.   



Άρσεναλ για Ονάνα

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, σε πολύ καλή ηλικία, και με «πλούσιες» παραστάσεις τόσο από το ολλανδικό πρωτάθλημα, όσο και από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Άγιαξ.

Παρόλα αυτά, η περίπτωση της παραμονής του Αντρέ Ονανά δεν φαίνεται πως απασχολεί ιδιαίτερα τον Άγιαξ, με τους Ολλανδούς να μοιάζουν διατεθειμένοι να τον πουλήσουν, κοστολογώντας τον μόλις με 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Κάπως έτσι μπήκε στο παιχνίδι η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα.

Οι «κανονιέρηδες» άλλωστε αναζητούν δεύτερο τερματοφύλακα, μετά την φυγή του Ματ Ράιαν για την Μπράιτον, καθώς ο δανεισμός του ολοκληρώθηκε και πλέον φαίνεται πως έχουν βρει τον αντικαταστάτη του, έχοντας πλησιάσει άμεσα την περίπτωσή του Ονανά.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας είναι θετικός, τα χρήματα είναι ελάχιστα, η ανάγκη εύρεσης ενός τερματοφύλακα για την Άρσεναλ επιτακτική, και όλα φαίνεται πως λειτουργούν ευνοϊκά και για τις δύο πλευρές.

Ο Ονανά φέτος αγωνίστηκε σε 20 ματς πρωταθλήματος, καταγράφοντας 9 clean sheet και 15 γκολ παθητικό, ενώ το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι της επόμενης σεζόν, με τις πιθανότητες ανανέωσης να είναι μηδαμινές.

Βέβαια, από τον Φλεβάρη και μετά έχει τιμωρηθεί με έναν χρόνο απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο λόγω θετικού αποτελέσματος σε τεστ ντόπινγκ και τώρα διεκδικεί την δικαίωσή του στο CAS. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ