Σάκα: Ο νεαρότερος «κανονιέρης» που σκοράρει με την Αγγλία έπειτα από 8 χρόνια!

Την δική του ιστορία φρόντισε να γράψει ο Μπουκάγιο Σάκα στην 5η του συμμετοχή με την εθνική Αγγλίας, με τον 19χρονο ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ να σκοράρει για πρώτη φορά με το εθνόσημο και να μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών που βρίσκουν δίχτυα και ανήκουν στους «κανονιέρηδες».  



Σάκα: Ο νεαρότερος «κανονιέρης» που σκοράρει με την Αγγλία έπειτα από 8 χρόνια!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προετοιμασία του με την εθνική Αγγλίας ενόψει Eurο ο Μπουκάγιο Σάκα, καθώς σκόραρε απέναντι στην Αυστρία, στην επικράτηση με σκορ 1-0, ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιρινού τουρνουά.

Με το γκολ του αυτό μάλιστα, ο νεαρός εξτρέμ σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της εθνικής του ομάδας και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ που βρίσκει δίχτυα, όντας στα 19 του χρόνια, μετά του Θίο Γουόλκοτ από το 2008 και Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν το 2012 και το 2013!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα το γεγονός πως και στις τρεις περιπτώσεις η Αγγλία έχει επικρατήσει καθώς στο γκολ του Γουόλκοτ έφτασε στο 4-1 επί της Κροατίας, με τον ταχύτατο Άγγλο να σημειώνει χατ- τρικ, ενώ, και στο γκολ του Τσάμπερλεϊν σημείωσε την πιο μεγάλη εκτός έδρας νίκη της σεζόν, με 5-0 απέναντι στην Μολδαβία!

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ