Θέλει τον περιζήτητο Κουντέ η Γιουνάιτεντ

Την περίπτωση του Ζιλ Κουντέ φαίνεται πως εξετάζει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας, με τον «στόπερ» της Σεβίλλης να είναι περιζήτητος τόσο στην Ισπανία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη...   



Θέλει τον περιζήτητο Κουντέ η Γιουνάιτεντ

«Φωτιά» έχουν πάρει τα τελευταία 24ωρα οι μεταγραφικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με τις ομάδες της Premier League να επιχειρούν, εν μέσω Euro, να προβούν όσο το δυνατό γρηγορότερα σε κάποια κίνηση, η οποία θα είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως την κατάληξης και της πορείας του εν λόγω τουρνουά.

Από αυτήν την κουβέντα βεβαίως δεν θα μπορούσε κανείς να εξαιρέσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, το οποίο παρά την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, τις πολλές ανατροπές μέσα στην σεζόν (10), και την συμμετοχή στον τελικό του Europa League, παρέμεινε άτιτλο, κάνοντας τον Νορβηγό προπονητή να χαρακτηρίσει την χρονιά αποτυχημένη.

Άμεση συνέπεια αυτού αποτελεί η αναζήτηση ποιοτικής μεταγραφικής ενίσχυσης, με την θέση του κεντρικού αμυντικού να είναι προτεραιότητα για τους «κόκκινους διαβόλους». Κάπως έτσι μπαίνει στην συζήτηση και ο Ζιλ Κουντέ. Ο 22άχρονος στόπερ της Σεβίλλης, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές σεζόν τα τελευταία χρόνια, κατέκτησε ως βασικός πέρυσι το Europa League, και παρουσιάζεται ιδιαίτερα σταθερός και μεστός στα παιχνίδια του.

Αυτό ακριβώς που λείπει δηλαδή από την φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν κάνει εύκολα λάθη, έχει σωστές τοποθετήσεις, ενώ είναι και γρήγορος, εκμεταλλευόμενος το χαμηλό κέντρο βάρους που διαθέτει. Μία περίπτωση δηλαδή, που θα ταίριαζε απόλυτα με τον Χάρι Μαγκουάϊρ, ο οποίος θα αποτελέσει και πάλι τον ποδοσφαιριστή από τον οποίο θα ξεκινά η εντεκάδα και την επόμενη χρονιά.

Παρόλα αυτά, στην διεκδίκηση της απόσπασης της υπογραφής του Ζιλ Κουντέ, η Γιουνάιτεντ δεν «παίζει» μόνη της. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με την Μπαρτσελόνα να είναι η πρώτη που «καλοβλέπει» την περίπτωσή του.

Ανάλογη άλλωστε ήταν η πρόθεση και της Άρσεναλ στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, με τον Κουντέ όμως να επιθυμεί την παραμονή του στην Ανδαλουσία. Πλέον όμως, η κατάσταση είναι αμφίβολη. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ