Απόψε έχει... εμφύλιο στο Πόρτο!

Πεπ εναντίον Τούχελ. Μεντί εναντίον Έντερσον. Μάουντ εναντίον Ντε Μπρόινε. Οι μεγάλοι αστέρες των Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι μπροστά στο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, με οπαδούς στις εξέδρες και το «Ντραγκάο» στα καλύτερά του. Ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έφτασε! 



Απόψε έχει... εμφύλιο στο Πόρτο!

Το Πόρτο φιλοξενεί από το βράδυ της Πέμπτης τις αποστολές των δύο φιναλίστ αλλά και αρκετούς ¶γγλους οπαδούς που έκαναν το ταξίδι για να στηρίξουν τις ομάδες τους. 

Οι «μπλε» είναι παρόντες στον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2012 και πρώτο ευρωπαϊκό τελικό μετά από το 2019 και το Μπακού όπου με τον Σάρι στον πάγκο είχαν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ. 

Για την Σίτι η χρονιά έχει ήδη γραφτεί στην ιστορία αφού για πρώτη φορά στα χρόνια ύπαρξης του κλαμπ έφτασε στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτό που επιθυμούσε διακαώς ο Σεΐχης Μανσούρ και το πέτυχε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο. 

Τώρα, τόσο ο Καταλανός, όσο και ο Τόμας Τούχελ στην τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων έχουν μπροστά τους την τεράστια πρόκληση της αναρρίχησης στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και της διατήρησης του στάτους των συλλόγων τους ως διεκδικητές μεγάλων ευρωπαϊκών διακρίσεων και τα επόμενα χρόνια. 

Ενόψει του αποψινού ματς ο Γκουαρδιόλα ανέφερε πως ζει ένα μεγάλο παιδικό όνειρο γι' ακόμα μια φορά μετά από αυτά που απόλαυσε ως κόουτς της Μπαρτσελόνα, ενώ, ο Τούχελ ανέφερε το ποδόσφαιρο σου επιτρέπει μέσα σε 90' ή και 120' να πλησιάσει το επίπεδο της Σίτι αλλά και της Μπάγερν Μονάχου σε ό,τι αφορά την δυναμική στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν

Τσέλσι: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Πούλισικ, Βέρνερ, Μάουντ

Κώστας Ζάλιαρης