Τέλος οι Θεμπάγιος και Ράιαν από την Άρσεναλ

Παρελθόν αποτελούν από την Άρσεναλ οι Ντάνι Θεμπάγιος και Ματ Ράιαν, με τους δύο ποδοσφαιριστές να μην παρατείνουν τους δανεισμούς τους στους «κανονιέρηδες» και να αποχωρούν από το Βόρειο Λονδίνο.  



Τέλος οι Θεμπάγιος και Ράιαν από την Άρσεναλ

Οι μεγάλες ανακατατάξεις που προανήγγειλαν τόσο ο Σταν Κρόνκε, όσο και ο Μικέλ Αρτέτα φαίνεται να έχουν ξεκινήσει στην Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να μην ανανεώνουν τους δανεισμούς των Ντάνι Θεμπάγιος και Ματ Ράιαν.

Πρόκειται σαφώς για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, με τον Ισπανό αρχικά να μην πείθει με τις εμφανίσεις του, προβαίνοντας σε αρκετά σφάλματα, όντας ταυτόχρονα και ο πρώτος ποδοσφαιριστής σε λάθη που έχουν οδηγήσει σε γκολ κατά της ομάδας του στο Europa League.

Παράλληλα, δεν είχε σταθερότητα και φάνηκε να μένει στάσιμος, έπειτα από την ανακοίνωση του νέου δανεισμού του από την Ρεάλ στην Άρσεναλ το προηγούμενο καλοκαίρι.

Άμεση συνέπεια ήταν η απόφαση της διοίκησης των Λονδρέζων να μην προβούν σε νέα πρόταση προς την Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντας οριστικά την υπόθεση και αναζητώντας τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Ιβ Μπισούμα, που φημολογείται πως απασχολεί τους Λονδρέζους.

Την ίδια ώρα, γνωστή έγινε και η αποχώρηση του Ματ Ράιαν από τους «κανονιέρηδες», με τον νυν γκολκίπερ της Μπράιτον να ολοκληρώνει τον εξάμηνο δανεισμό του και να επιστρέφει στους «γλάρους», δίχως όμως να πρέπει την δεδομένη χρονική στιγμή να θεωρείται κάτι δεδομένο.

Η Άρσεναλ άλλωστε χρειάζεται έναν δεύτερο τερματοφύλακα και ο Ράιαν δεν θα ήταν αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φεύγοντας από το Βόρειο Λονδίνο ευχαριστημένος, όπως φανέρωσε και με την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.

Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη χθες και ο Ντάνι Θεμπάγιος, ο οποίος αποχαιρέτησε οριστικά την Άρσεναλ, «παίρνοντας στις αποσκευές» του τόσο καλές όσο και ιδιαίτερα αρνητικές για αυτόν στιγμές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ