Θεόσταλτο εισιτήριο για Τσέλσι, ο Μπέιλ έστειλε την Τότεναμ στο Conference League! (vids)

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν θα τελείωνε ήρεμα! Γι' αυτό είναι υπέροχη! Σε ακόμα ένα δραματικό φινάλε πρωταθλήματος, η Τσέλσι ηττήθηκε 2-1 από την Άστον Βίλα όμως βρεθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ - μαζί με την Λίβερπουλ - γιατί η Τότεναμ με τεράστια ανατροπή και γκολ του Μπέιλ στο 87' νίκησε 3-2 την Λέστερ! Στο Γιουρόπα Λιγκ οι «αλεπούδες» μαζί με την Γουέστ Χαμ, στο Conference League τα «σπιρούνια», εκτός Ευρώπης η Άρσεναλ!



Θεόσταλτο εισιτήριο για Τσέλσι, ο Μπέιλ έστειλε την Τότεναμ στο Conference League! (vids)

Απίθανα παιχνίδια σε Μπέρμιγχαμ και Λιντς, τη στιγμή που η μοναδική ήρεμη στο θέμα της 4άδας ήταν η Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» θα... κουνήσουν σεντόνι έχοντας φτάσει στο 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Άνφιλντ», αποχαιρετώντας τον Βαϊνάλντουμ, με τον Ρόι Χότζον να βρίσκεται για τελευταία φορά στον πάγκο των «αετών».

Η Άστον Βίλα πήγε να κάνει τεράστια ζημιά και στην Τσέλσι, λίγες μέρες μετά την Τότεναμ, ακόμα κι αν δεν κυνηγούσε τίποτα εκείνη! Οι «μπλε» ηττήθηκαν 2-1 στο Μπέρμιγχαμ όμως θα βρίσκονται στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω της νίκης (4-2) της Τότεναμ επί της Λέστερ.

Τα «σπιρούνια» πήραν ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα παίξουν στα πλέι-οφ των προκριματικών του Conference League, στέλνοντας τις «αλεπούδες» στο Γιουρόπα Λιγκ και το σύνολο του Τούχελ στ' αστέρια.

Με πανηγυρικό 3-0 απέναντι στην Σαουθάμπτον η Γουέστ Χαμ θα παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, οριστικά εκτός Ευρώπης έπειτα από 25 χρόνια η Άρσεναλ που απλά επιβλήθηκε 2-0 της Μπράιτον.

Φιέστα με 5άρα και δυο γκολ από τον Σέρχιο Αγουέρο για την Σίτι κόντρα στην Έβερτον στο Etihad. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη νίκη της (2-1) επί της Γουλβς στο «Μολινό» έγινε η πρώτη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τους Invincibles της Άρσεναλ που ολοκληρώνει μια ποδοσφαιρική χρονιά δίχως ήττα σε εκτός έδρας παιχνίδι. 

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λιγκ:

Άρσεναλ – Μπράιτον 2-0

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-1

Φούλαμ – Νιούκαστλ 0-2

Λιντς – Γουέστ Μπρομ 3-1

Λέστερ – Τότεναμ 2-4

Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας 2-0

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 5-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 1-0

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 3-0

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

Αναλυτικά όλα τα ματς: 

Η Τσέλσι αν και πίεζε για να βρει λύσεις απέναντι στην Άστον Βίλα και να καταφέρει να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ για να σιγουρέψει το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, βρέθηκε να κυνηγάει σοκαρισμένη με γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα! Στο 43' από εκτέλεση φάουλ προς το πρώτο δοκάρι ο Τραορέ με υπέροχο σουτ έκανε το 1-0 για το κλαμπ του Μπέρμιγχαμ και έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους «μπλε».

Οι αυτοκτονικές τάσεις των Λονδρέζων συνεχίστηκαν, στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε ο Μεντί από τον Κέπα λόγω τραυματισμού 6 μέρες πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στο 51ο λεπτό η παντελώς αδιάφορη Βίλα κέρδισε πέναλτι και ο Ελ Γκάζι έγραψε το 2-0!

Στο 59' ο Βέρνερ σκόραρε αλλά ήταν κάτι παραπάνω από οριακά οφσάιντ ο Αθπιλικουέτα οπότε το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, όμως στο 70' ο Τσίλγουελ που είχε πατήσει περιοχή από αριστερά μετά το γύρισμα του Πούλισικ μείωσε και... έβαλε φωτιά στο ματς! Η Τότεναμ γύρισε το δικό της ματς στο «King Power Stadium» και κάπως έτσι η Τσέλσι θα βρεθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Αθπιλικουέτα να «θυσιάζεται» στο φινάλε και να βλέπει και την κόκκινη κάρτα από την υπερπροσπάθεια, το άγχος και την ένταση των στιγμών που βίωνε εκείνος και η ομάδα του...

 

Η Λίβερπουλ κατάλαβε εξ αρχής πόσο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας. Μετά την ανταλλαγή κρασιών ανάμεσα σε Κλοπ και Χότζον στο τελευταίο ματς του Άγγλου στον πάγκο των «αετών», οι Λονδρέζοι έδειξαν στους «κόκκινους» πως θα περνούσαν πολύ δύσκολα και η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι στο «Άνφιλντ» που υποδέχθηκε ξανά τον κόσμο, ανέβασαν ρυθμούς μετά το 25ο λεπτό... Ο Μανέ στο 36' με προβολή άνοιξε το σκορ, αφού λίγο νωρίτερα ο Ρις Γουίλιαμς είχε χάσει τρομερή ευκαιρία με κεφαλιά ολομόναχος...

Το εύθραυστο σκορ δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα για την Λίβερπουλ που έκανε και λάθη στα μετόπισθεν στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν διέτρεξε ιδιαίτερους κινδύνους και κάπως έτσι στο 73' με σουτ του Μανέ από αριστερά εντός περιοχής και κόντρα στη μπάλα, διαμορφώθηκε το τελικό 2-0 για την Λίβερπουλ που θα κουνήσει κανονικά το σεντόνι με τ' αστέρια τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Στην φιέστα του Etihad όπου ο Σέρχιο Αγουέρο αποθεώθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με Guard of honour, η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε με γρήγορα γκολ σε μαξιλαράκι ασφαλείας. Το δεξί σουτ του Ντε Μπρόινε στο 11' και η ατομική ενέργεια του Γκάμπριελ Ζέσους στο 14' έφτασαν το σκορ στο 2-0 από νωρίς, με την Έβερτον να κερδίζει πέναλτι στο 35' όμως ο Έντερσον ν' αποκρούει την εκτέλεση του Σίγκουρντσον για να διατηρήσει το προβάδισμα δυο τερμάτων.

Το πάρτι της Σίτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τον Φόντεν στο 53' να τελειώνει υπέροχα μια φάση που είχε πρωταγωνιστές τους Φερναντίνιο, Ζέσους και Στέρλινγκ και τελικό αποδέκτη τον νεαρό Άγγλο που έγραψε το 3-0 με ντρίμπλα και ιδανικό τελείωμα.

Ο Αγουέρο πέρασε στο τελευταίο ημίωρο στην τελευταία του παράσταση στο Etihad μπροστά στον κόσμο της ομάδας του στην ολοκλήρωση της 10ετίας και το κλείσιμο ενός σπουδαίου κεφαλαίου στην καριέρα του με την γαλάζια φανέλα. Και φυσικά σκόραρε γιατί έτσι έπρεπε.

Όλη η ομάδα πανηγύρισε μαζί του στο 70' όταν ο Αργεντινός έφτασε στα 183 γκολ στα 275 ματς της Πρέμιερ Λιγκ σε μια από τις πιο ευτυχισμένες του στιγμές γράφοντας το 4-0 με υπέροχο πλασέ με εξωτερικό φάλτσο. Και έξι λεπτά αργότερα, σαν να μην χόρταινε να σκοράρει απολαμβάνοντας το απόγευμα, με τρομερή κεφαλιά ο Αγουέρο διαμόρφωσε και το τελικό 5-0, φτάνοντας στα 184 τέρματα στην Πρέμιερ, αποχαιρετώντας με υπέροχο τρόπο τους «πολίτες».

 

Η Γιουνάιτεντ στο «Μολινό» στο τελευταίο παιχνίδι του Νούνο Σάντο στον πάγκο της Γουλβς, προηγήθηκε με το πρώτο τέρμα του 19χρονου Άντονι Ελάνγκα που με δυνατή κεφαλιά μπήκε σφήνα σε φάση και σκόραρε για το 1-0 στο 13'. Οι «λύκοι» έκαναν τους οπαδούς τους να ξεσηκωθούν στην επαναφορά τους στις εξέδρες έπειτα από αρκετούς μήνες, όταν στο 39' ο Σεμέδο πέρασε ωραία στην πλάτη του Φάμπιο Σίλβα στην κορυφή και πήρε το γύρισμα για να νικήσει τον Ντε Χέα και να γράψει το 1-1.

Ο Φαν ντε Μπεεκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έστειλε τον Μάικ Ντιν στο on-field review και τελικά καταλογίστηκε το πέναλτι για τους «κόκκινους διαβόλους» που με τον Χουάν Μάτα σκόρερ βρέθηκαν ξανά μπροστά με 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με την Γιουνάιτεντ να επικεντρώνεται στον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης στο Γκντασκ απέναντι στην Βιγιαρεάλ.

 

Η Τότεναμ έχοντας βρει την Λέστερ απέναντί της και την «δίψα» της ομάδας του Ρότζερς να κυνηγήσει μέχρι τέλους την 4άδα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ανόητο πέναλτι που έκανε ο Αλντερβάιρελντ στον Βάρντι και έγινε το 1-0 με τον Άγγλο επιθετικό που ανέλαβε και την εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Η ομάδα του Ράιαν Μέισον με αρκετή τύχη σε φάση διαρκείας στο 41ο λεπτό κατάφερε με το δυνατό σουτ του Κέιν που πέρασε κάτω από τα πόδια του Κάσπερ Σμάιχελ να ισοφαρίσει για να συνεχίζουν να ελπίζουν τα «σπιρούνια» για το Conference League. Στο 51ο λεπτό η ομάδα του Ρότζερς κέρδισε νέο πέναλτι με δράστη τον Ντάβινσον Σάντσες, ο Τζέιμι Βάρντι ευστόχησε ξανά, έκανε το 2-1 και εκείνη τη στιγμή με την Τσέλσι να έχει βρεθεί πίσω στο σκορ από την Άστον Βίλα, οι «αλεπούδες» ήταν στην 4άδα!

Στο 76ο λεπτό, όλα άρχισαν να μαυρίζουν από μια τρομερή εκτέλεση κόρνερ του Σον και ένα τεράστιο λάθος του Σμάιχελ που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του για το 2-2 της Τότεναμ! Τελικά στο 87' σε μια φάση διαρκείας με Μπέιλ, Σον και Κέιν, ο Άγγλος άργησε πολύ, τράβηξε εκτός εστίας τον Σμάιχελ, ο Ουαλός σκόραρε και έκανε την τεράστια ανατροπή με το 3-2 που έστειλε την Τσέλσι στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα «σπιρούνια» στο Conference League.

Ο Μπέιλ στις καθυστερήσεις κατάφερε να βρεθεί μόνος στην περιοχή και με έξυπνο αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 που έδωσε πανηγυρικό τόνο στο απόγευμα της Τότεναμ που κατάφερε να αφήσει από κάτω την Άρσεναλ και να βρεθεί στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

 

Την ίδια στιγμή η Άρσεναλ είχε τεράστιο πρόβλημα αν και είχε κλείσει την Μπράιτον στα καρέ της. Οι «κανονιέρηδες» ήξεραν ότι έπρεπε να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για να έχουν πιθανότητες για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τη νέα σεζόν, είχαν δοκάρι σε κεφαλιά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, είχαν προκαλέσει έντονη ανησυχία στα μετόπισθεν των «γλάρων» όμως η μπάλα δεν έφτανε στα δίχτυα. Αφού τα πρώτα 45 λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ο Πεπέ στο 48' με διαγώνιο σουτ με το δεξί άνοιξε το σκορ για την Άρσεναλ και το άγχος άρχισε ν' απομακρύνεται σε ένα ιδανικό χρονικό σημείο.

Ο Πεπέ δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ και στο 59' με υπέροχο αριστερό πλασέ χαμηλά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του για να είναι απόλυτα ήρεμη τουλάχιστον για τη δική της αποστολή για μια ευρωπαϊκή θέση. Αυτό το 2-0, όμως, δεν ήταν αρκετό μετά την ανατροπή της Τότεναμ στο Λέστερ κι έτσι οι «κανονιέρηδες» έμειναν οριστικά εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.

 

Η Γουέστ Χαμ με τον Πάμπλο Φορνάλς σε μεγάλα κέφια είχε αβαντάζ δύο τερμάτων στην ανάπαυλα κόντρα στην Σαουθάμπτον. Μάλιστα, η μπάλα κατέληξε στο βάθος της αντίπαλης εστίας δυο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο, με τον Φορνάλς στο 30ο και το 33ο λεπτό να έχει βοηθήσει ώστε τα «σφυριά» να κάνουν το καθήκον τους και να δουν που θα βρίσκονται στο φινάλε του πρωταθλήματος για την ευρωπαϊκή μάχη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκόρερ πέρα από τα δυο γκολ είχε τις περισσότερες τελικές στο πρώτο μέρος (4), τις περισσότερες τελικές προς την εστία (3), τα περισσότερα τάκλιν (3) και έφτιαξε και τις περισσότερες φάσεις για γκολ (2). Το σύνολο του Μόγιες το χάρηκε και είχε και το κερασάκι στην τούρτα στο 85ο λεπτό με ατομική ενέργεια του Ράις που έφυγε από αριστερά, πάτησε περιοχή και πλάσαρε σωστά τον ΜακΚάρθι για το τελικό 3-0.

 

Η Λιντς ήθελε νίκη με αρκετά γκολ για να κυνηγήσει το Conference League, όμως, τουλάχιστον φρόντισε να συνεχίσει την απολαυστική επιθετική της επίδοση και να σκοράρει απέναντι στην υποβιβασμένη Γουέστ Μπρομ. Ο Ροντρίγκο στο 17ο λεπτό από ασίστ του Ραφίνια άνοιξε το σκορ, για να έρθει ο Φίλιπς με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ όπου έκανε όμως μεγάλο λάθος και ο Τζόνστον, να γράψει το 2-0 για το εκπληκτικό σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα.

Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 70' όταν οι Πάμπλο Ερνάντες και Μπεράρντι απόλαυσαν το standing ovation και δάκρυσαν από τον κόσμο της Λιντς την οποία πλέον αποχαιρετούν. Το 3-0 έγραψε ο Μπάμφορντ στο 79' από πέναλτι που κέρδισαν τα «παγώνια» σε ανόητο χέρι του Γιοκουσλού, ενώ, το τελικό 3-1 με το γκολ της τιμής για τους «baggies» που κούνησαν μαντήλι στην κατηγορία πέτυχε με ωραίο πλασέ στο 90' από τον Ρόμπσον – Κανού.

 

Στα υπόλοιπα αδιάφορα παιχνίδια, η Νιούκαστλ με τον ασταμάτητο Τζο Γουίλοκ να σκοράρει το 7ο τέρμα του σε 7 διαδοχικά παιχνίδια για τις «καρακάξες» στο 23' και το πέναλτι του Σαρ στο 88' επιβλήθηκε 2-0, ενώ, η ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αποχαιρέτησε την Πρέμιερ Λιγκ με το 1-0 επί της Μπέρνλι χάρη σε γκολ του ΜακΓκόλντρικ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης