Μπουέντια ο... αντι-Έντεγκααρντ στην Άρσεναλ

Τον βασικό μεταγραφικό της στόχο ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου φαίνεται πως έχει βρει η Άρσεναλ στο πρόσωπο του νυν ποδοσφαιριστή της Νόριτς, Εμιλιάνο Μπουεντία.  



Μπουέντια ο... αντι-Έντεγκααρντ στην Άρσεναλ

Πρόκειται αναμφίβολα για την χειρότερη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει από τότε που ο Αρσέν Βενγκέρ πάτησε το πόδι του στο Λονδίνο. Η Άρσεναλ, με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο, ολοκληρώνει μία πολύ κακή χρονιά, όπου τέθηκε από νωρίς εκτός διεκδίκησης της τετράδας, αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Europa League από την Βιγιαρεάλ και πλέον «κυνηγάει» το εισιτήριο για το Conference League.

Πάλι όμως δεν εξαρτάται από το δικό της αποτέλεσμα απέναντι στην Γουέστ Μπρομ, στην τελευταία αγωνιστική της Premier League.

Δικαιολογημένα λοιπόν, η ανάγκη για ενίσχυση της Άρσεναλ φαντάζει επιτακτική. Οι μεταγραφές που έγιναν άλλωστε δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, ενώ μέσα σε αυτές λογίζονται και οι δανεισμοί των Ντάνι Σεμπάγιος και Μαρτίν Έντεγκααρντ, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν θα παραμείνουν στο Βόρειο Λονδίνο.

Και αν για τον Ισπανό το ενδεχόμενο παραμονής του για τρίτη διαδοχική σεζόν στο «Εμιρέϊτς» είναι απίθανο, για τον Νορβηγό, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Όπως άλλωστε και η αγωνιστική του εικόνα, στο εξάμηνο που ολοκληρώνει στους «κανονιέρηδες».

Και αυτό διότι δικαιολογημένα άργησε να προσαρμοστεί, στην συνέχεια έγινε απαραίτητος και τέθηκε σε σύγκριση με τον καλό Μεσούτ Οζίλ, στο ξεκίνημα του στην Άρσεναλ, αλλά μετά τον τραυματισμό του με την Νορβηγία στα παιχνίδια που εκπροσώπησε την χώρα του, δεν επέστρεψε ποτέ ο ίδιος.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις γεμάτες αβεβαιότητα δηλώσεις για το μέλλον του, έχουν κάνει τον Μικέλ Αρτέτα, να αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Και το όνομα αυτού…Εμιλιάνο Μπουεντία. Ο καλύτερος δηλαδή ποδοσφαιριστής της Νόριτς την τρέχουσα χρονιά, η συμβολή του οποίου στην άνοδο και το πρωτάθλημα της ομάδας ήταν καθοριστική, αγωνιζόμενος σε όλες τις αναμετρήσεις των «καναρινιών».

Ο 24άχρονος Αργεντίνος ολοκλήρωσε την σεζόν με 39 εμφανίσεις, 15 γκολ και 17 ασίστ, έχοντας συμμετοχή στα 32 από τα 75 γκολ που σκόραρε η ομάδα του. Παράλληλα είναι πρώτος στις εξής στατιστικές κατηγορίες:

  • Ασίστ: 16

  • Δημιουργία ευκαιριών: 123

  • Δημιούργια ευκαιριών σε αντεπίθεση: 93

  • Ασίστ που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ: 12,4

  • Ασίστ που δεν κατέληξαν σε γκολ σε αντεπίθεση: 9,3

Πρόκειται λοιπόν αναμφίβολα για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, σε πολύ καλή ηλικία, και ο Μικέλ Αρτέτα θεωρεί πως ο Μπουεντία είναι ικανός να προσδώσει στην Άρσεναλ στοιχεία, που τώρα απουσιάζουν από το παιχνίδι της. Η επαφή του άλλωστε με τα αντίπαλα δίχτυα είναι σαφώς καλύτερη από αυτή του Μαρτίν Έντεγκααρντ, ενώ και η ταχύτητα σκέψης του είναι δυνατό να συγκριθεί με του Νορβηγού.

Ο ίδιος δεν θα ήταν αρνητικός σε μία ενδεχόμενη μετακίνηση του στο Λονδίνου, σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα. Μένει να δούμε την κατάληξη του συγκεκριμένου σίριαλ…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ