Η Τσέλσι πήρε τον δεύτερο «τελικό» και πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Με γκολ των Ρούντιγκερ και Ζορζίνιο, η Τσέλσι που «πάτησε» την Λέστερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κατάφερε να επιβληθεί με το τελικό 2-1 και να ορίζει τη μοίρα της για την 4άδα! Σε κίνδυνο οι «αλεπούδες» που πήραν το Κύπελλο το περασμένο Σάββατο όμως μπορεί να δουν τη Λίβερπουλ να τις πετάει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ αν πάρει εκείνη και τα δύο παιχνίδια της μέχρι το τέλος. Μεγάλη ένταση στο φινάλε!   



Η Τσέλσι πήρε τον δεύτερο «τελικό» και πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Μετά το πάθημα του περασμένου Σαββάτου με τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου, η Τσέλσι μπήκε στο γήπεδο με στόχο να«σφυροκοπήσει» την Τσέλσι για να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει να ορίζει τη μοίρα της για την τετράδα.

Μπροστά στους οπαδούς τους οι «μπλε» έπιασαν αρκετά καλή απόδοση, όμως, ο VAR τα έβαλε με τον Τίμο Βέρνερ και ορθά του ακύρωσε και τα δυο γκολ που πέτυχε ο Γερμανός. Αρχικά στο 22ο λεπτό ήταν εκτεθειμένος κι έπειτα στο 34' με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι πάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του κατά λάθος.

Η Τσέλσι έπρεπε να βρει τρόπο να σκοράρει όσο η Λέστερ έμενε στην άμυνα και άντεχε στην πίεση και την κυκλοφορία της μπάλας από την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

To «Στάμφορντ Μπριτζ» πανηγύρισε στο 47ο λεπτό όταν από το κόρνερ του Τσίλγουελ και την πρώτη επαφή του Αθπιλικουέτα με την μπάλα, αυτή πήγε προς τον Ρούντιγκερ που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει το 1-0! Η Λέστερ συνέχιζε να μην παρουσιάζει απειλητική διάθεση, ο Βέρνερ έχανε ευκαιρίες για να πετύχει ακόμα ένα γκολ για την Τσέλσι και να τελειώσει το παιχνίδι, όμως ο Γερμανός κέρδισε πέναλτι από τον Φοφανά, με τον Ζορζίνιο από την άσπρη βούλα να πετυχαίνει το 7ο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ για φέτος και να γράφει το 2-0 στο 67ο λεπτό.

Οι «μπλε» έκαναν μεγάλο λάθος στην προσπάθεια να κυκλοφορήσουν την μπάλα στο 76' και με τον Κόβασιτς να χάνει από τον Εντιντί, ο Ιεανάτσο βρέθηκε σε θέση βολής και μείωσε για την Λέστερ! Αυτό το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Ρότζερς, που όμως θα πρέπει πλέον να ελπίζει ώστε η Λίβερπουλ να κάνει γκέλα και να μην προσπεράσει στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στο φινάλε με όλους τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να εμπλέκονται σε καυγά έπειτα από σκληρό χτύπημα του Ρικάρντο στον Τσίλγουελ και «κοκορομαχία» με τον Ρούντιγκερ. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης