Η Νιούκαστλ πρόσφερε θέαμα, πέτυχε τρία γκολ κι όμως... έκανε τρύπα στο νερό

Όσο κι αν το πάλεψε, όσο κι αν πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει μεγάλη νίκη κόντρα στην Πρωταθλήτρια Σίτι, η Νιούκαστλ σκόραρε τρεις φορές κι όμως ηττήθηκε! Και αυτό της συνέβη πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια!  



Η Νιούκαστλ πρόσφερε θέαμα, πέτυχε τρία γκολ κι όμως... έκανε τρύπα στο νερό

Στο άκουσμα της αναμέτρησης κανένας πιθανώς δεν θα θεωρούσε πως επρόκειτο να παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον ενενηντάλεπτο. Το αντίθετο μάλιστα έμοιαζε πιο πιθανό, μιας και η Νιούκαστλ εξασφάλισε την παραμονή της στην Premier League, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι, ευνοήθηκε από το «διπλό» της Λέστερ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και αναδείχθηκε και επίσημα πρωταθλήτρια, κατακτώντας τον 5ο της τίτλο επί εποχής Premier League και το 7ο πρωτάθλημά στην ιστορία της!

Κάθε προγνωστικό αποδείχθηκε αναξιόπιστο, καθώς οι δύο ομάδες πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα στο St James Park, σκόραραν αθροιστικά 7 φορές, για πρώτη φορά έπειτα από τον Οκτώβρη του 2015 (6-1) και ειδικά οι φίλοι της Νιούκαστλ θα μπορούν να είναι ευχαριστημένοι με την ομάδα τους, καθώς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα 3 φορές, παρά το γεγονός πως ηττήθηκε.

Με τα τρία γκολ, μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα που σκοράρει 3 φορές απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, μετά το νικηφόρο 3-2 της Νόριτς επί των «πολιτών» και το 3-2 της Γουλβς, τον Δεκέμβρη του 2019, αλλά και η πρώτη ομάδα που της βάζει 3 γκολ αλλά δεν την κερδίζει, μετά την Άρσεναλ, τον Δεκέμβρη του 2013, όπου οι Λονδρέζοι ηττήθηκαν με 6-3 στο «Έτιχαντ».

Παράλληλα, η Νιούκαστλ, σκόραρε τρεις φορές αλλά δεν κέρδισε, για πρώτη φορά έπειτα από 8 χρόνια. Την σεζόν 2012-13, κατάφερε μέσα σε 3 ημέρες να πετύχει 6 γκολ συνολικά, αλλά να μην κερδίσει ούτε ένα βαθμό!

Αντίπαλοι της τότε ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε εντός έδρας της ομάδας του Άλαν Πάρντιου με 4-3, ανατρέποντας το 2-1 της Νιούκαστλ, στο ημίχρονο, και εν συνεχεία η Άρσεναλ, η οποία ανέτρεψε επίσης το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο «Έμιρεϊτς», και κέρδισε με 7-3!

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως ποτέ από το 2000 και έπειτα η Νιούκαστλ δεν έχει σκοράρει 3 φορές σε εντός έδρας αναμέτρησή της, η οποία εν τέλει καταλήγει να μην της αποφέρει τίποτα, ενώ το ότι απέναντι στην πρωταθλήτρια σκόραρε 3 γκολ αλλά ολοκλήρωσε το ματς με 17,7% ποσοστό κατοχής μπάλας, την καθιστά την πρώτη ομάδα από το αήττητο πρωτάθλημα της Άρσεναλ και έπειτα (2003-04), που πετυχαίνει κάτι ανάλογο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ