Νίκη - θρίλερ για τη Σίτι με Κάρσον και με το γκολ της χρονιάς από τον Τόρες! (vids)

Στο πρώτο της παιχνίδι μετά την κατάκτηση του τίτλου, η Μάντσεστερ Σίτι χρειάστηκε να βγάλει χαρακτήρα και να κάνει δυο ανατροπές για να φτάσει στο εκπληκτικό 4-3 απέναντι στην Νιούκαστλ. Χατ-τρικ και ένα από τα γκολ της χρονιάς με τακουνιά από τον Φεράν Τόρες, πρώτο ματς έπειτα από μια 10ετία για τον Κάρσον στο κορυφαίο επίπεδο, απέκρουσε και πέναλτι κι ας σκόραρε στο ριμπάουντ ο Γουίλοκ! 



Νίκη - θρίλερ για τη Σίτι με Κάρσον και με το γκολ της χρονιάς από τον Τόρες! (vids)

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα χειροκροτήθηκε από τις «καρακάξες» πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την ομάδα του Στιβ Μπρους - που κατέκτησε και το βραβείο του καλύτερου προπονητή του Απρίλη - να παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο για το Guard of Honour ώστε να αναγνωριστεί η φετινή ανωτερότητα των «πολιτών». 

Η Σίτι είχε ξανά ορισμένες αλλαγές, με τον Άκε στην άμυνα, αλλά και τον Έρικ Γκαρθία, ενώ ο Φεράν Τόρες που πήρε φανέλα βασικού ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής πετυχαίνοντας χατ-τρικ στην αναμέτρηση και σκοράροντας με εκπληκτική τακουνιά στο - ίσως - κορυφαίο γκολ της φετινής σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη νίκη, οι φετινοί Πρωταθλητές έφτασαν στα 12 διαδοχικά θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας, κάτι το οποίο αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου! 

Ο Κραφτ με κεφαλιά στο 25ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την Νιούκαστλ, για να έρθει η πρώτη ισοφάριση από πλευράς Σίτι με τον Ζοάο Κανσέλο. Στο 42' ο Τόρες με το εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι στον αέρα έβαλε μπροστά την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που πήγε στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το ισόπαλο 2-2 χάρη σε πέναλτι του Ζοέλιντον στο 45' + 6'. 

Στο 62ο λεπτό ο Τζο Γουίλοκ σκοράροντας στην επαναφορά έπειτα από πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο 35χρονος Σκοτ Κάρσον στο πρώτο του ματς στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από μια δεκαετία έγραψε το 3-2 για τους γηπεδούχους στο St. James' Park, με τον Φεράν Τόρες ν' αναλαμβάνει ξανά δράση. 

Σκοράροντας με προβολή στο 64' και με «ριμπάουντ» από δοκάρι του Κανσέλο στο 65', χάρισε στη Σίτι την μεγάλη νίκη με το τελικό 4-3! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης