Σερί νίκες επί της Γιουνάιτεντ μετά από 48 χρόνια για την Λέστερ!

Με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Θέατρο των Ονείρων», η Λέστερ έφτασε σε διαδοχικές νίκες κόντρα στην νυν ομάδα του Σόλσκιερ για πρώτη φορά τα τελευταία 48 χρόνια και φαίνεται να «κλειδώνει» την συμμετοχή της στο επόμενο Champions League.  



Σερί νίκες επί της Γιουνάιτεντ μετά από 48 χρόνια για την Λέστερ!

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να έχει πραγματοποιήσει 10 ανατροπές την φετινή χρονιά, αλλά η Λέστερ δεν θα συμπεριληφθεί σε αυτές.

Οι «αλεπούδες» σκόραραν με τους Λουκ Τόμας και Σογιούντσου, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με τον Σμάιχελ να μην πραγματοποιεί ούτε μία απόκρουση σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, το σύνολο του Ρότζερς πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, δίνοντας παράλληλα το πρωτάθλημα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως αυτή ήταν μόλις η 2η φορά που η Λέστερ κατορθώνει να επικρατήσει επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για 2 διαδοχικές φορές και η πρώτη στην ιστορία της Premier League, που ενώ την αντιμετωπίζει τρεις φορές σε μία σεζόν, δεν ηττάται σε καμία!

Η τελευταία φορά που κέρδισε δύο συνεχόμενες φορές τους «κόκκινους διαβόλους», τοποθετείται 48 χρόνια πριν, στο ξεκίνημα της σεζόν 1973-74, όπου η Λέστερ επικράτησε δις, μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας!

Έκτοτε έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες 50 φορές, και η Λέστερ μετρά 8 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις! Στο «Ολντ Τράφορντ», πάντως, αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση από το 1998. 

Για την ιστορία, το 1973 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε υποβιβαστεί, ενώ η Λέστερ τερμάτισε 9η, με την Λιντς να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Αν μάλιστα προσθέσει κανείς τους βαθμούς των δύο ομάδων τότε, θα διαπιστώσει πως η Γιουνάιτεντ τώρα έχει 4 βαθμούς λιγότερους, από όσους συγκέντρωσαν και οι δύο, την σεζόν του υποβιβασμού της!

Η κατάταξη της προαναφερθείσας σεζόν:

Λέστερ

42 βαθμοί

9η θέση

Μάντσεστερ Γιουν.

32 βαθμοί

21η θέση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ