Πρώτη φορά υποβιβάζονται την ίδια σεζόν οι ομάδες του Σέφιλντ

Μαύρες μέρες για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι του Σέφιλντ, καθώς οι δύο ομάδες της πόλης, Γιουνάιτεντ και Γουένσντεϊ επισήμως υποβιβάζονται από Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ αντίστοιχα. Το γεγονός ότι αυτό γίνεται μέσα στην ίδια σεζόν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.  



Πρώτη φορά υποβιβάζονται την ίδια σεζόν οι ομάδες του Σέφιλντ

Για τη μία, την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ήταν ήδη γνωστό ότι διανύει τις τελευταίες μέρες στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας, με τον υποβιβασμό να έχει επισφραγιστεί μαθηματικά από την 32η αγωνιστική.

Για την άλλη, την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω είναι η… αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στο Νησί και συνεπώς στον κόσμο , η κατηφόρα προς την LeagueOne, δηλαδή την τρίτη κατηγορία, ήρθε την τελευταία αγωνιστική με την εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Ντέρμπι Κάουντι, σε ένα ματς «ζωής και θανάτου», που θα έκρινε την παραμονή.

Οι δύο σύλλογοι από το Σέφιλντ έχουν μακρά ιστορία ανάμεσά τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που συνυπήρξαν στην ίδια κατηγορία, κυρίως στις δύο πρώτες του αγγλικού ποδοσφαίρου, με το πρώτο επίσημο μεταξύ τους ντέρμπι, γνωστό κι ως «Steel City Derby» να λαμβάνει χώρα τις 16 Οκτωβρίου του 1893. 

Τελευταία φορά αναμετρήθηκαν λίγο πιο… πρόσφατα, καθώς η σεζόν 2018/19 τις βρήκε αμφότερες στην Τσάμπιονσιπ.

Ερχόμενοι στο σήμερα, ο ταυτόχρονος υποβιβασμός των δύο Σέφιλντ αποτελεί μαύρη σελίδα στην ποδοσφαιρική ιστορία της πόλης, καθώς δεν έχει συμβεί ξανά από καταβολής αγγλικού ποδοσφαίρου.

Διονύσης Γαλιατσάτος