Ο Γουίλοκ έγινε η... μεταγραφή της σεζόν στην Νιούκαστλ

Την καλύτερή του ποδοσφαιρική περίοδο διανύει ο Τζο Γουίλοκ, με τον Άγγλο ποδοσφαιριστή της Νιούκαστλ, να γίνεται ο πρώτος που σκοράρει τέσσερις διαδοχικές φορές με την φανέλα της ομάδας, μετά τον Παπίς Σισέ.  



Ο Γουίλοκ έγινε η... μεταγραφή της σεζόν στην Νιούκαστλ

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έφυγε από την Άρσεναλ ως δανεικός κατά την περίοδο των Χριστουγέννων προκειμένου να λάβει χρόνο συμμετοχής και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, σε μία ανταγωνιστική ομάδα της Αγγλίας, η οποία θα έχει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές.

Κάπως έτσι μπήκε στην ζωή του η Νιούκαστλ και ο Στιβ Μπρους ενώ η περίοδος που διανύει είναι αναμφίβολα η καλύτερη στην σύντομη καριέρα του.

Ο 21χρονος Άγγλος, μετρά πλέον 11 συμμετοχές με τις «καρακάξες» και 5 γκολ, με τα 4 από αυτά να έχουν επιτευχθεί σε ισάριθμες διαδοχικές αναμετρήσεις, στις οποίες έχει αγωνιστεί στα 123 από τα 360 διαθέσιμα αγωνιστικά λεπτά!

Με το πρόσφατο γκολ του μάλιστα απέναντι στην Λέστερ, στο οποίο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σογιουντσού και πλάσαρε ιδανικά τον Σμάιχελ, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ που σκοράρει με τέτοια συχνότητα, μετά τον Παπίς Σισέ, που είχε σκοράρει επίσης σε 4 διαδοχικά ματς. 

Παράλληλα πραγματοποιεί και επίσημα αντίστοιχο ξεκίνημα με αυτό του Άλαν Σίρερ, ο οποίος επίσης το 1996, μετρούσε σε 11 συμμετοχές, 5 γκολ, αλλά ολοκλήρωσε την σεζόν με 27 τέρματα!

Τέλος, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Νιούκαστλ που σκοράρει 4 διαδοχικές φορές στην ηλικία του, ξεπερνώντας τον Άντι Κόουλ και ο δεύτερος συνολικά που πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, όντας μόλις στα 21, μετά τον Μάρκους Ράσφορντ το 2019.

Τα 4 διαδοχικά φετινά γκολ του Τζο Γουίλοκ:

  • v Τότεναμ (82’)

  • v Γουέστ Χαμ (85’)

  • v Λίβερπουλ (95’)

  • v Λέστερ (22’)

Αν αναλογιστεί μάλιστα κάποιος, πως από όλα τα προαναφερθέντα παιχνίδια της Νιούκαστλ, το σύνολο του Στιβ Μπρους έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς και δεν μετρά ούτε μία ήττα, θα αντιληφθεί την επίδραση της μεταγραφής του Γουίλοκ στην ομάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ