Πέντε πράγματα που μας έδειξε η Premier League το Σαββατοκύριακο!

Η ατάκα του Αντσελότι για τη σχέση κατοχής - αποτελέσματος, τα ραντεβού Τούχελ - Πεπ και η προσπάθεια της Άρσεναλ για την Ευρώπη βρίσκονται ανάμεσα στα πέντε ενδιαφέροντα πράγματα που ξεχώρισαν από ακόμα ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση στην Πρέμιερ Λιγκ. 



Πέντε πράγματα που μας έδειξε η Premier League το Σαββατοκύριακο!
• «Η σχέση μεταξύ κατοχής μπάλας και νικητήριου αποτελέσματος αφορά άλλα αθλήματα και όχι το ποδόσφαιρο». Τάδε έφη Κάρλο Αντσελoτι μετά την εκτός έδρας νίκη της Έβερτον επί της Γουέστ Χάμ και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. Ο Δον Κάρλο κατέβασε 4-4-2 και πήρε μεγάλο διπλό μέσα στο στάδιο του Λονδίνου, τονίζοντας ότι προσάρμοσε το σύστημα του στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ομάδας του. Θα μπορούσε απλώς να αναφέρει ότι φορ σαν τον Ριτσάρλισον δεν αξίζει να παίζει «ψευτοεννιαρι». 

• Μετά τα διπλά παιχνίδια με Σιτι για Κύπελλο και Πρωτάθλημα, τα διπλά παιχνίδια με την Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Τσέλσι του Τουχελ θα βρει μπροστά της δύο φορές σε μια εβδομάδα την Λέστερ, πρώτα για τον τελικό Κυπέλλου στο Γουεμπλει και μετά για την μάχη της τετράδας στο πρωτάθλημα. O Γερμανός έχει πάρει…φωτιά και ξεπερνάει το ένα εμπόδιο μετά το επόμενο, απομένει να δούμε πόσο θα συνεχίσει η ξέφρενη πορεία των Μπλέ του Λονδίνου.

• Η φετινή Αρσεναλ είναι σκιά της μεγάλης ομάδας της προηγούμενης δεκαετίας. Για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός όλων των ευρωπαικών διοργανώσεων και τα σύννεφα πάνω από τον Αρτετα είναι πλέον πυκνά, οι φήμες λένε ότι ετοιμάζεται ο Αλεγκρι για αντικαταστάτης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Τότεναμ για την οποία οι φήμες αναφέρουν το όνομα του Αντόνιο Κόντε.

• Oύτε ο μεγάλος Σαμ Αλαρνταις μπόρεσε να σώσει την Γουεστ Μπρομ από τον υποβιβασμό. Ο «Big Sam», ο οποίος στο παρελθόν έχει βοηθήσει μεταξύ άλλων την Γουεστ Χαμ, την Έβερτον, και την Νιουκαστλ να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Τσαμπιονσιπ δεν τα κατάφερε και η Γουεστ Μπρόμ αποχαιρετά την ΠρεμιερΛιγκ για 5η φορά. Όλα αυτά παρά το ότι κατάφερε να κερδίσει την Τσέλσι και να πάρει ισοπαλίες με Γιουνάιτεντ και Σίτι. 

• Η αναβολή του αγώνα Γιουναιτεντ – Λιβερπουλ λόγω της εισβολής των οπαδών της δεύτερης στο Ολντ Τράφορντ, έφερε ανακατάταξεις στο πρόγραμμα και τώρα οι κόκκινοι του Μαντσεστερ είναι αναγκασμένοι να πάιξουν δύο μεγάλα παιχνίδια με Λέστερ και Λίβερπουλ εντός 48 ωρών. Φωνάζει ο Όλε…αλλά μάταια, η σεζόν πρέπει να τελειώσει και υπάρχουν υποχρεώσεις τόσο της Γιουνάιτεντ για τον τελικό του Γιουρόπα με την Βιγιαρεαλ τόσο και για τους διεθνείς όλων των ομάδων.  

Άκης Βαλαβάνης

 Follow me @lockdownfootball