Ο Μάουντ κράτησε ψηλά την αγγλική σημαία, 10 χρόνια μετά τον Ρούνεϊ

Μέγιστη σημασία είχε το γκολ που πέτυχε ο Μέισον Μάουντ στο 85’ λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, με τον επιτελικό χαφ της Τσέλσι να γίνεται ο πρώτος Άγγλος που βρίσκει δίχτυα στην ημιτελική φάση του Champions League, μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ.  



Ο Μάουντ κράτησε ψηλά την αγγλική σημαία, 10 χρόνια μετά τον Ρούνεϊ

Μία δεκαετία πέρασε από την τελευταία φορά που κάποιος Άγγλος ποδοσφαιριστής βρήκε δίχτυα σε ημιτελικό του Champions League, με τον Μέισον Μάουντ να σταματά την αναποτελεσματικότητα των συμπατριωτών του, με το τέρμα που σημείωσε 5 λεπτά πριν από την συμπλήρωση των 90' απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, εκμεταλλεύτηκε στο 85ο ’ λεπτό την προσπάθεια του Κρίστιαν Πούλισικ από δεξιά και με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 2-0, σφραγίζοντας και επίσημα την επιστροφή της Τσέλσι στον τελικό του Champions League, εννέα χρόνια μετά την κατάκτηση του τροπαίου.

Ανάλογη ήταν και η σημασία του τέρματος του Γούειν Ρούνεϊ, μία δεκαετία πριν, με τον Άγγλο επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «υπογράφει» το 2-0 της ομάδας του μέσα στην Γερμανία απέναντι στην Σάλκε και να της δίνει ισχυρό προβάδισμα τότε, ενόψει της ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ», το οποίο μάλιστα εκμεταλλεύτηκε και προκρίθηκε στον τελικό.

Παράλληλα, πριν από τον Ρούνεϊ, τελευταίος σκόρερ σε αντίστοιχη φάση της διοργάνωσης ήταν ο Πολ Σκόουλς, στον ημιτελικό των «κόκκινων διαβόλων» με την Μπαρτσελόνα το 2008, με τον Άγγλο να σημειώνει στο 14’ το νικητήριο γκολ της συνάντησης για την πρόκριση στην ομάδα του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ