Η Τσέλσι με τον Μεντί και τα clean sheets έγραψε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Μεντί κράτησε ξανά το μηδέν, σταμάτησε τις απειλές του Μπενζεμά στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Ρεάλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Τσέλσι έγραψε ιστορία σε clean sheets στη διοργάνωση, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Σίτι στην Πόλη στις 29 του μηνός!  



Η Τσέλσι με τον Μεντί και τα clean sheets έγραψε ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ

Σκόρερ στην αναμέτρηση της Τετάρτης ήταν οι Βέρνερ και Μέισον Μάουντ, αλλά όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, απόλυτος πρωταγωνιστής σε ολόκληρη την φετινή, ευρωπαϊκή πορεία των «μπλε» είναι αναμφίβολα ο Έντουαρντ Μεντί.

Έγινε ο τερματοφύλακας με τον οποίο μια αγγλική ομάδα έφτασε στην επίδοση – ρεκόρ των 8 clean sheets σε μία σεζόν του Champions League, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον λόγο που καθιερώθηκε με το «καλημέρα».

¶ξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως τα 3 από τα 4 γκολ που έχει δεχθεί έχουν επιτευχθεί με την μπάλα στον αέρα, μην έχοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης. Συνολικά άλλωστε ο Μεντί μετρά 40 ματς κάτω από την εστία της Τσέλσι και 26 clean sheets.

Ακόμα πιο εντυπωσιακός μάλιστα γίνεται ο συγκεκριμένος αριθμός αν αναλογιστεί κανείς, πως με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, ο Μεντι έχει αγωνιστεί σε 21 ματς αθροιστικά σε Premier League και Champions League και έχει δεχθεί 10 γκολ, εκ των οποίων τα 5 αφορούν ένα παιχνίδι (Τσέλσι – Γουέστ Μπρομ 2-5)!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ