Η Πρέμιερ Λιγκ έχασε 600 εκατομμύρια από έσοδα λόγω πανδημίας!

Έρευνα που πραγματοποίησε η έγκυρη ιστοσελίδα, theAthletic, αναφέρει πως η Πρέμιερ Λιγκ όλο αυτό το διάστημα που η πανδημία ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και έχει αλλάξει την ζωή όλων, έχασε έσοδα που θα έφταναν στα 600 εκατομμύρια λίρες!  



Η Πρέμιερ Λιγκ έχασε 600 εκατομμύρια από έσοδα λόγω πανδημίας!

Η πανδημία «χτύπησε» την ζωή όλων, τις συνήθειες, τη σχέση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, άλλαξε τα πάντα στην καθημερινότητα των πολιτών όλου του κόσμου.

Φυσικά και το ποδόσφαιρο επηρεάστηκε τρομερά απ' όλη αυτή την ιστορία, που ασφαλώς συνεχίζεται, απλά πλέον άπαντες προσπαθούν να εμβολιαστούν για να επιστρέψουν όσο δύναται στην ζωή όπως την γνωρίζαμε όλοι πριν την εμφάνιση του Covid-19.

Η Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν 2018-2019 είχε ανακοινώσει 5,1 δισεκατομμύρια έσοδα, ενώ, την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, όπου ήρθε ο κορονοϊός, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 600 εκατομμύρια λίρες, στα 4,2 δισ.

Τα νούμερα αυτά προέρχονται από υπολογισμό βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχουν δημοσιοποιήσει οι ομάδες, ενώ, οι δύο κυριότεροι λόγοι είναι φυσικά τα κλειστά γήπεδα με τα κλαμπ να μένουν δίχως έσοδα τις μέρες των αγώνων, όπως επίσης και η επιστροφή 330 εκατομμυρίων λιρών από τη συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων...

Κώστας Ζάλιαρης