Καθάρισε με ποιότητα, περιμένει τον τίτλο!

Η Μάντσεστερ Σίτι από την μετριότητα του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Πάλας «χτύπησε» με την ποιότητα των Αγουέρο και Τόρες στο δεύτερο μέρος, έφτασε στο 2-0 στο Selhurst Park και το απόγευμα της Κυριακής μπορεί να στεφθεί επίσημα Πρωταθλήτρια Αγγλίας με νίκη της Λίβερπουλ επί της Γιουνάιτεντ! Αντίστροφη μέτρηση και για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ...  



Καθάρισε με ποιότητα, περιμένει τον τίτλο!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ναι μεν έκανε το ροτέισον και έδωσε ανάσες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως, το παιχνίδι δεν εξελισσόταν όπως θα το είχε στο μυαλό του. Η Σίτι δεν είχε σπιρτάδα στο παιχνίδι της και η Πάλας παρουσιάστηκε οργανωμένη στα μετόπισθεν για ν΄αποφύγει τους μεγάλους κινδύνους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ουσιαστικά μια φάση στο 18' με ατομική ενέργεια του Στέρλινγκ που την τελευταία στιγμή κόντραρε και το ορθά ακυρωθέν γκολ του Ζέσους για οφσάιντ στο 36' ήταν οι μοναδικές στιγμές που απειλήθηκε η εστία του Γκουαΐτα.

Η Πάλας με προτεραιότητα στα μετόπισθεν έφευγε στην επίθεση μόνο όταν μπορούσε να βρει χώρους και να λειτουργήσει σωστά το τρανζίσιον. Στο 11' ο Μπεντέκε είχε μια κακή κεφαλιά που έφυγε άουτ, ενώ, στο 28' ο Βέλγος προσπάθησε να γυρίσει το σουτ χαμηλά, με τον Έντερσον ν' απομακρύνει.

Η Μάντσεστερ Σίτι με την πρώτη της τελική προς την αντίπαλη εστία βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα και μάλιστα, αφού το έκανε μια φορά, ακολούθησε και δεύτερο γκολ μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα! Στο 57' ο Αγουέρο με ένα κοντρόλ και πολύ δυνατό σουτ από γέμισμα του Μεντί από αριστερά έγραψε το 1-0. 

Στο 59' από την πάσα του Στέρλινγκ ο Φεράν Τόρες βρέθηκε στα όρια της περιοχής του Γκουαΐτα και ανάμεσα από αρκετά σώματα πλάσαρε με το αριστερό για να γράψει αμέσως – αμέσως το 2-0 για τους «πολίτες» προς απόλυτη ικανοποίηση του Γκουαρδιόλα!

Όλα είχαν γίνει πολύ πιο εύκολα για τους διαφαινόμενους φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, στο 62' είχε δοκάρι ο Ραχίμ Στέρλινγκ στοχεύοντας στην κλειστή γωνία και το ματς κυλούσε πλέον δίχως προβλήματα για τη Σίτι που... περιμένει τη νίκη της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ την Κυριακή για να στεφθεί και μαθηματικά Πρωταθλήτρια Αγγλίας!

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Γκουαΐτα, Γουόρντ, Κουγιατέ, Νταν, Μίτσελ, Ρίντεβαλντ (60' Σλουπ), Μιλιβόγεβιτς, Έζε, Τάουνσεντ (82' Αγιού), Μπεντέκε (68' Ματετά), Ζαχά

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Κανσέλο, ¶κε, Λαπόρτ, Μεντί, Τόρες, Φερναντίνιο (67' Ζιντσένκο), Ρόδρι, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Γκάμπριελ Ζέσους

Κώστας Ζάλιαρης