Ο Μαρκίνιος αναλαμβάνει δράση στα νοκ-άουτ...

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κατόρθωσε να επικρατήσει απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο βασικός λόγος που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα «αναγκάστηκε» να προβεί σε ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να έχει το «πάνω χέρι» στον επαναληπτικό του «Έτιχαντ», ακούει στο όνομα του Μαρκίνιος.  



Ο Μαρκίνιος αναλαμβάνει δράση στα νοκ-άουτ...

Ο αρχηγός των Παριζιάνων σκόραρε ξανά σε παιχνίδι νοκ-άουτ φάσης, με άμεση συνέπεια να βάλει σε θέση οδηγού την Παρί Σεν Ζερμέν και να αναγκάσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα να... πει αρκετά στο ημίχρονο, ώστε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του.

Το γκολ του Μαρκίνιος μάλιστα ήταν το 4ο συνεχόμενο που πετυχαίνει σε τέτοιου είδους παιχνίδι τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας βρει δίχτυα και στον περσινό προημιτελικό και ημιτελικό, αλλά και στις αντίστοιχες φετινές αναμετρήσεις.

Με το γκολ απέναντι στη Σίτι εντάχθηκε σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που έχουν κατορθώσει κάτι ανάλογο, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Αντουάν Γκριεζμάν να συμπεριλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία, και τον Βραζιλιάνο να είναι δεδομένα ο μοναδικός στόπερ που το πετυχαίνει.

Αναλυτικά τα γκολ του:

  • Αταλάντα – Παρί 1-2 (90’)

  • Λειψία – Παρί 0-3 (13’)

  • Μπάγερν – Παρί 2-3 (28’)

  • Παρί –Μάντσεστερ Σίτυ 1-2 (54’)

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως στον περσινό μονό ημιτελικό του Champions League της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Λειψία, ο Μαρκίνιος σκόραρε στο 13ο λεπτό της συνάντησης, ενώ φέτος το... έκανε δύο λεπτά αργότερα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ