Διαφορά φανέλας και χαρακτήρα! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι με τεράστια ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο έφυγε από το Παρίσι με το υπέρ της 2-1 επί της Παρί στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Έκανε τη διαφορά η εικόνα των «πολιτών» στο δεύτερο μέρος, πίεσαν, ανέβασαν ταχύτητες, η Παρί κλείστηκε πίσω και το πλήρωσε πολύ ακριβά... Αποβλήθηκε στο 77' και χάνει της ρεβάνς ο Γκιγιέ. 



Διαφορά φανέλας και χαρακτήρα! (vids)

Ένας πραγματικός ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ. Με ένταση, με δυνατά μαρκαρίσματα, με πολλά τρεξίματα και με καλό ρυθμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η Σίτι δίχως Στέρλινγκ, Ζέσους και Αγουέρο που βρίσκονταν στον πάγκο, αλλά με Μαχρέζ, Φόντεν και Μπερνάρντο Σίλβα στην επίθεση, έδειχνε να επιχειρεί κυρίως με γεμίσματα να φτάσει στην περιοχή του Κέιλορ Νάβας, τη στιγμή που οι Παριζιάνοι έπαιζαν πιο κάθετο, άμεσο και aggressive ποδόσφαιρο.

Η Παρί προηγήθηκε με τον Μαρκίνιος στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά ξεφεύγοντας από την προσοχή των αμυνόμενων της Σίτι έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Άνχελ Ντι Μαρία. Ο σκόρερ των γηπεδούχων βρήκε ξανά δίχτυα μετά τα προημιτελικά με την Μπάγερν Μονάχου και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Η κατοχή της μπάλας άρχισε να μοιράζεται, όμως, όταν δεν έτρεχε προς την επίθεση η Σίτι για να παίξει με ταχύτητα, αντιμετώπιζε μια πολύ οργανωμένη άμυνα. Φυσικά ο Ποτσετίνο ανησύχησε με τον Νεϊμάρ που αποκόμισε ένα πρόβλημα στο χέρι προς το φινάλε του πρώτου μέρους, ωστόσο ο Βραζιλιάνος συνέχισε και η Παρί έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Οι «πολίτες» έφτασαν στη μεγαλύτερη στιγμή τους όταν στο 41' ο Φόντεν από θέση βολής στην περιοχή σούταρε πάνω στον Κέιλορ Νάβας που του αρνήθηκε την ισοφάριση.

Η Σίτι με την έναρξη του δευτέρου μέρους άρχισε να πιέζει επιθετικά και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο ανεβάζοντας κυρίως τον Ζοάο Κανσέλο από αριστερά. Και ο Ντε Μπρόινε προσπάθησε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να βοηθήσει την ομάδα του, όμως η Παρί έχασε τεράστια ευκαιρία στο 55' με τον Μπαπέ να γυρίζει για τον Βεράτι, όμως εκείνος δεν πρόλαβε την μπαλιά! Η απάντηση ήρθε από ένα ξαφνικό ανάποδο σουτ του Ντε Μπρόινε στο 61', με την Παρί να έχει κλείσει πολύ σωστά την άμυνά της και τους γαλάζιους του Μάντσεστερ να έρχονται αντιμέτωποι με... πολυκοσμία στο δρόμο προς την εστία του Κέιλορ Νάβας.

Κι αφού δεν γινόταν αλλιώς, στο 64ο λεπτό ο Ντε Μπρόινε γέμισε προς την περιοχή έχοντας βρεθεί από αριστερά αρκετά μέτρα έξω από τα καρέ των Παριζιάνων, όμως, έγινε το μεγάλο λάθος και έγινε το 1-1! Πέρασε και από τον Ρόδρι και από τον Γκουντογκάν και από τον Στόουνς η μπάλα, μπέρδεψε τον Νάβας που την μάζεψε τελικά από τα δίχτυα του σε ένα τρομερά σημαντικό γκολ για την Μάντσεστερ Σίτι! Η Παρί κλείστηκε πίσω, με τους «πολίτες» να καταφέρνουν να πάρουν την κατοχή πολύ γρήγορα και να πιέζουν πολύ ψηλά για να περιμένουν ακριβώς έξω από την περιοχή του Νάβας κυνηγώντας το λάθος των Γάλλων! Και στο 71' ήρθε η μεγάλη ανατροπή!

Με εκτέλεση φάουλ του Ριγιάντ Μαχρέζ χαμηλά μέσα από το τείχος, αιφνιδίασε τον πορτιέρε των Παριζιάνων και έγινε η ανατροπή για το 2-1 των Άγγλων! Ο Γκιγιέ στο 77' 'έκανε απίστευτα κακό τάκλιν στον Γκουντογκάν και αποβλήθηκε, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για την Παρί, χάνοντας φυσικά και την ρεβάνς του Μάντσεστερ. Αποβολή και του Ντε Μπρόινε ζήτησαν οι Παριζιάνοι στο 86' για άσχημο πάτημα στον Ντανίλο, όμως ο Φέλιξ Μπριζ έβγαλε μόνο κίτρινη και η τελευταία καλή φάση ήταν ένα σουτ του Φόντεν που μπλόκαρε ο Νάβας στο 87'. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης