Ελπίδα με Captain America! (vids)

Σκοράροντας με τον Κρίστιαν Πούλισικ στο εντυπωσιακό της πρώτο 20λεπτο, η Τσέλσι φεύγει από τη Μαδρίτη με κάβα το εκτός έδρας γκολ στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 1-1! «Τιμωρός» ο τρομερός Καρίμ Μπενζεμά που είχε και δοκάρι πέρα από το γκολ του, έχασε το... άχαστο ο Βέρνερ, έπρεπε να εκμεταλλευτούν περισσότερο το πρώτο μέρος οι «μπλε», άφαντος ο Αζάρ.  



Ελπίδα με Captain America! (vids)

Ο τρόπος που αγωνίστηκε η τριάδα των χαφ για την Τσέλσι με τον Ζορζίνιο πιο πίσω από τους Μάουντ και Καντέ, βγάζοντας εκτός ρυθμού τους Κροος, Μόντριτς και Καζεμίρο, σε συνδυασμό με τα τρεξίματα που έκαναν την αμυντική τριπλέτα της Ρεάλ ν' αγχώνεται τρομερά, έδωσαν στην Τσέλσι το πάνω χέρι στον ημιτελικό.

Ο Τόμας Τούχελ προφανώς είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την υπεροχή της ομάδας του που τουλάχιστον για το πρώτο 20λεπτο έδειχνε να είναι το απόλυτο αφεντικό μέχρι να επιχειρήσει να ισορροπήσει την κατάσταση η Ρεάλ. Ο Βέρνερ στο 10ο λεπτό σε μοναδική ευκαιρία κατάφερε να σουτάρει πάνω στον Κουρτουά χάνοντας τεράστια στιγμή για να βάλει μπροστά στο σκορ τους «μπλε», όμως, στο 14' έγινε το 1-0 για τους Λονδρέζους!

Ο Ρούντιγκερ πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο, πέταξε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας των «μερένγκες», εκείνοι έτρεξαν πάνω στη γραμμή της εστίας αφήνοντάς τον να παίξει μόνος του με τον Κουρτουά και ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος από την πατρίδα του που σκοράρει σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ και ένας εκ των πέντε Αμερικανών που έχουν βρει δίχτυα σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Η Ρεάλ αντέδρασε αρχικά με ένα δοκάρι του Μπενζεμά σε αριστερό σουτ που έκανε εκτός περιοχής στο 23ο λεπτό, για να έρθει όμως το γκολ της ισοφάρισης με καταπληκτικό τρόπο, από τον ασταμάτητο Γάλλο στράικερ. Από μπαλιά του Μαρσέλο από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Καζεμίρο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μιλιτάο τη δεύτερη και ο Μπενζεμά κοντρόλαρε με το κεφάλι και έκανε το εκπληκτικό γυριστό σουτ για το 1-1.

Η Ρεάλ έδειξε ν' αποκτά θάρρος μετά την ισοφάριση, να μην αφήνει την Τσέλσι να παίζει τόσο πολύ μόνη της όπως στο ξεκίνημα, ενώ, οι «μπλε» είχαν αρχίσει να βλέπουν μεγαλύτερη οργάνωση στα μετόπισθεν της «βασίλισσας».

Η Τσέλσι δυσκολευόταν να ξαναβρεί τους χώρους που είχε στο πρώτο μέρος. Η Ρεάλ μπήκε περισσότερο στο κλίμα του παιχνιδιού για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου 45λέπτου και είχε καταφέρει να περιορίσει τους Λονδρέζους και να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Η δυνατή βροχή δεν σταματούσε, με τον Εντέν Αζάρ να περνάει στο 65' για να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, παίρνοντας τη θέση του Βινίσιους.

Η απάντηση του Τούχελ ήταν να περάσει στο ματς τους Ζίγιεχ, Χάβερτς και Ρις Τζέιμς αντί των Πούλισικ, Βέρνερ και Αθπιλικουέτα, για να παίξει πλέον η Τσέλσι με ψευτοεννιάρι τον Χάβερτς και τον Μαροκινό κοντά του. Προσωρινά η Τσέλσι έδειξε ν' αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιθετικότητα με τους παίκτες που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως, δεν είχε συνέπεια αυτό στα εναπομείναντα λεπτά του ματς. Όση ενέργεια κι αν συνέχισε να βγάζει ο Καντέ στο γήπεδο μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι, με την Τσέλσι να έχει το εκτός έδρας γκολ στις αποσκευές της και να επιστρέφει στο Λονδίνο περιμένοντας πλέον τη Ρεάλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης