Όουεν: «Ο Σαλάχ και ο Μανέ δεν είναι γεννημένοι σκόρερ»!

Μπορεί το επιθετικό ντούετο των Σαλάχ και Μανέ να μετρά συνολικά 217 γκολ από τη στιγμή που αφίχθησαν στο «Άνφιλντ», αυτό όμως δεν εμπόδισε τον πρώην στράικερ της Λίβερπουλ, Μάικλ Όουεν να πει ότι «ΔΕΝ είναι γεννημένοι  σκόρερ».  



Όουεν: «Ο Σαλάχ και ο Μανέ δεν είναι γεννημένοι σκόρερ»!

Με αφορμή την εντός έδρας ισοπαλία της Λίβερπουλ απέναντι στη Νιούκαστλ, ο Μάικλ Όουεν έστρεψε τα «πυρά» του προς τους Σαλάχ και Μανέ παρά το γεγονός ότι ο πρώτος βρήκε δίχτυα απέναντι στις «καρακάξες». 

Ο παλαίμαχος επιθετικός επέρριψε ευθύνες τόσο για το ματς του «Άνφιλντ» και τις ευκαιρίες που χάθηκαν όσο και για τη γενικότερη φετινή πορεία της ομάδας. 

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις στο BT Sport ο 41χρονος πλέον Όουεν αναγνώρισε μεν την ποιότητα και την έφεση στο σκοράρισμα των δύο επιθετικών των «Ρεντς» λέγοντας ωστόσο: «Δεν είναι φυσικοί σκόρερ, δεν το έχουν αβίαστα, δεν είναι κάποιοι στους οποίους μπορείς να βασιστείς. Σκοράρουν συνεχώς γκολ γιατί η Λίβερπουλ, δημιουργεί τόσες πολλές ευκαιρίες».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ομάδα θα έπρεπε να πάρει περισσότερα από τις φάσεις που χάθηκαν. 

Η Λίβερπουλ - τηρουμένων των αναλογιών -  διανύει μια εφιαλτική χρονιά, με την φτωχή εντός έδρας βαθμολογική συγκομιδή και παρουσία να είναι από τους κυριότερους παράγοντες που η ομάδα δύσκολα θα βρεθεί σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ, χτυπώντας την πόρτα της τετράδας της Πρέμιερ Λιγκ. 

Το παραπάνω άλλωστε συνέβη και στο ματς με την Νιούκαστλ, όπου παρά το γρήγορο προβάδισμα των γηπεδούχων, η επιθετική γραμμή απέτυχε να κάνει πιο ευρύ το υπέρ της σκορ, με το Σαλάχ να αρκείται στην παρηγοριά του 20ού γκολ της σεζόν για το πρωτάθλημα.

Για τη δυστοκία των επιθετικών της Λίβερπουλ μίλησε και ένας άλλος πρώην στράικερ των «Ρεντς», ο Πίτερ Κράουτς, ο οποίος εξαίρεσε τον Σαλάχ στην κριτική που άσκησε στους υπόλοιπους:

«Δεν μπορείς να πεις ότι συνέχεια είναι άτυχοι. Υπάρχει νευρικότητα στη μπροστινή γραμμή. Ο Σαλάχ έχει (συνολικά) 29 γκολ. Αλλά όλοι οι άλλοι δεν συνεισφέρουν αρκετά. Ο Φιρμίνο φαίνεται ότι δεν πρόκειται να σκοράρει. Ο Μανέ έχει έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο Ζότα επανέρχεται σε φυσική κατάσταση. Δεν υπάρχουν αρκετά γκολ από τη μεσαία γραμμή».

Μάλιστα ο Κράουτς δήλωσε ότι παρακολουθώντας το παιχνίδι με τη Νιούκαστλ περίμενε ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, από τη στιγμή που η Λίβερπουλ δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες για γκολ. 

Διονύσης Γαλιατσάτος