Το άξιζε, το πήρε και έφτασε στο ρεκόρ! (pics & vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι για τέταρτη διαδοχική φορά είναι η κάτοχος του Λιγκ Καπ! Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψαν ιστορία με τις 4 σερί κατακτήσεις του τροπαίου, επικρατώντας 1-0 της Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» που απέκτησε ξανά ζωή με 8.000 οπαδούς παρόντες! Ο Λαπόρτ στο 82' το γκολ των διαφαινόμενων πρωταθλητών Αγγλίας, ήττα αλλά με τρομερή εμπειρία για τον Ράιαν Μέισον στον πάγκο των «σπιρουνιών».  



Το άξιζε, το πήρε και έφτασε στο ρεκόρ! (pics & vids)

Με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση, έκανε αρκετούς να απορούν που η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε καθαρίσει από νωρίς και δεν είχε το προβάδισμα που θα ήταν καθ' όλα δίκαιο, από το πρώτο μέρος.

Με το «Γουέμπλεϊ» να έχει αποκτήσει ξανά ζωή και τις κερκίδες να έχουν 8.000 ανθρώπους (από 2.000 οπαδούς των δύο φιναλίστ και 4.000 κατοίκους της γύρω περιοχής και γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας), τα «σπιρούνια» έκαναν ένα πολύ καλό... πρώτο 8λεπτο και μετά οι «πολίτες» κυριάρχησαν.

Ο Γιορίς βίωσε σχεδόν μια... πολιορκία στα καρέ του, με μπαλιές να φεύγουν παράλληλα με την εστία του, γεμίσματα να μη βρίσκουν στόχο, προσπάθειες να σταματούν, επικίνδυνες καταστάσεις να του προκαλούν άγχος και τον Φόντεν στο 26ο λεπτό να βλέπει το δοκάρι να του αρνείται το γκολ από πάσα του Ντε Μπρόινε.

Η Τότεναμ του Ράιαν Μέισον είχε περιοριστεί σε απόλυτα παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, προσπάθησε με την είσοδο του Γκάρεθ Μπέιλ στο παιχνίδι να φανεί λίγο πιο τολμηρή στο δεύτερο 45λεπτο, πάλι όμως η Σίτι είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε το γκολ που θα έλυνε τον Γόρδιο δεσμό. Ο Χάρι Κέιν προσπάθησε επίσης να εμπλακεί περισσότερο στις προσπάθειες των συμπαικτών του, να παίξει με πλάτη και ν' αρχίσει να «σπάει» μπάλες για να δημιουργεί χώρους για τρέξιμο προς τις πτέρυγες, όμως, οι «πολίτες» τελικά τα κατάφεραν!

Στο 82ο λεπτό ο Αϊμερίκ Λαμπόρτ με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε (20η ασίστ για φέτος) έγραψε το 1-0, το «Γουέμπλεϊ» φώναξε ξανά, ο κόσμος πανηγύρισε εντός γηπέδου και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έγραψε ιστορία με την τέταρτη διαδοχική κατάκτηση του Λιγκ Καπ, σε μια επίδοση ρεκόρ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης