Με Βέρνερ για το Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Με το πρώτο γκολ του Βέρνερ μετά την 15η του Φλεβάρη, η Τσέλσι πέρασε πολύ δύσκολα από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ, κατακτώντας ένα πολύτιμο «τρίποντο» για το Τσάμπιονς Λιγκ! Στην τετράδα και το +3 από τα «σφυριά» οι «μπλε», έχοντας τέσσερις βαθμούς απόσταση από τη Λίβερπουλ και πέντε από την Τότεναμ.  



Με Βέρνερ για το Τσάμπιονς Λιγκ! (vids)

Διόλου εύκολη ήταν η βραδιά για την Τσέλσι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, φυσικά λόγω και της δυναμικής που έχει αποκτήσει η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Λίνγκαρντ και η παρέα του είχαν αποφασίσει να ζορίσουν πολύ τους «μπλε» του Τούχελ, ο οποίος είδε επιτέλους τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει με εκπληκτικό τρόπο σε μια τρομερή φάση σε δημιουργία από την ομάδα του.

Σε φάση που ξεκίνησε από δεξιά, με τον Γερμανό στράικερ να συμμετέχει προστατεύοντας τη μπάλα με το κορμί του προτού τη σπάσει στον Πούλισικ κι εκείνος μοιράσει πιο αριστερά στον Τσίλγουελ, ο Βέρνερ έγινε ξανά αποδέκτης του γυρίσματος για να πλασάρει για το 1-0 στο 43ο λεπτό, βρίσκοντας δίχτυα για πρώτη φορά από την 15η του Φλεβάρη. Μάλιστα, ήταν το 11ο φετινό του τέρμα και μαζί με τις 9 ασίστ έγινε ο πρώτος παίκτης της Τσέλσι που για φέτος φτάνει τη συμβολή του σε 20+ γκολ για την ομάδα! Παρά την μετριότατη σεζόν που πραγματοποιεί! 

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, ο σκόρερ της Τσέλσι θα μπορούσε να έχει βάλει σε πολύ καλύτερη θέση την ομάδα του, αλλά έπειτα από απόκρουση του Φαμπιάνσκι σε σουτ του Μάουντ, το πλασέ από το «ριμπάουντ» έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πολωνού, για να παραμείνει το εύθραυστο σκορ του αγώνα. Στο 68ο λεπτό ξανά ο Βέρνερ απείλησε με ένα αριστερό σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Φαμπιάνσκι, ενώ, οι παίκτες του Μόγιες πλησίαζαν τα καρέ του Μεντί και αναζητούσαν τρόπο να καταφέρουν να βρεθούν σε θέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο για την εστία των αντιπάλων τους.

Ο Μπαλμπουενά στο 79' πάτησε πολύ άσχημα τη γάμπα του Τσίλγουελ άθελά του βέβαια, αλλά έβγαλε κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι αφού πραγματικά ήταν πολύ άσχημο το πάτημα... Με παίκτη παραπάνω πλέον η Τσέλσι είχε πολύ πιο εύκολο έργο να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και το πέτυχε!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης