Ζαχαρωτή... «μαχαιριά» για την Άρσεναλ!

Η Έβερτον με τον Λένο να κάνει τρομερή γκάφα και να της χαρίζει το γκολ, πέρασε με νίκη από το «Έμιρεϊτς» με το τελικό 1-0! Ποτέ δεν είχε ηττηθεί σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ ημέρα Παρασκευή η Άρσεναλ, που έμεινε σε απόσταση από τις ευρωπαϊκές θέσεις, τις οποίες κυνηγούν με αξιώσεις τα «ζαχαρωτά»! Διαδήλωση χιλιάδων οπαδών έξω από το γήπεδο κατά της ESL και του ιδιοκτήτη των «κανονιέρηδων», Σταν Κροένκε.  



Ζαχαρωτή... «μαχαιριά» για την Άρσεναλ!

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έπειτα από τρεις σερί ισοπαλίες κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτέλεσματα ακόμα κι αν για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η ... ευγενική χορηγία ενός αντιπάλου κι αν δεν γινόταν αυτό, κατά πάσα πιθανότητα η αναμέτρηση θα ολοκληρωνόταν στο 0-0.

Από το πρώτο μέρος η Έβερτον έδειχνε πιο συγκροτημένη για να μην επιτρέψει στην Άρσεναλ να φτιάξει με ορθολογικό τρόπο ευκαιρίες, τη στιγμή που τα «ζαχαρωτά» έτρεχαν αρκετά στις αντεπιθέσεις και μάλιστα είχαν και δοκάρι με τον Γκίλφί Σίγκουρντσον.

Ο Χάμες Ροντρίγκες αναγκάστηκε να ξεκινάει από αρκετά πίσω τις επιθέσεις της ομάδας του και γύριζε μέχρι τα στόπερ για να πάρει τη μπάλα και να προσπαθήσει να οργανώσει τους συμπαίκτες του!

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ριτσάρλισον στον Θεμπάγιος, ωστόσο, με την παρέμβαση του VAR, η απόφαση που βγήκε ήταν οφσάιντ στον Πεπέ, σε φάση που όμως πάλι σκορπά τρομερή διαφωνία και σχολιασμό...

Τελικά στο 76' ο Ριτσάρλισον κατάφερε να βρεθεί σε θέση από δεξιά στην περιοχή να κάνει γύρισμα κι ο Λένο του έκανε το μεγάλο δώρο με τη γκάφα από την οποία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0 της Έβερτον στο «Έμιρεϊτς». Ο Πίκφορντ στο φινάλε κράτησε όλους τους βαθμούς για την ομάδα του με επέμβαση σε μεγάλη ευκαιρία του Μαρτινέλι! 

Κώστας Ζάλιαρης