Με ανατροπές πριν τον τελικό! (vids)

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ πήραν μεγάλες νίκες με ανατροπή πριν από τον μεταξύ τους τελικό για το Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ». Η ομάδα του Πεπ που στο 43' έμεινε με παίκτη λιγότερο και στο 56'... επανήλθε η ισορροπία με κόκκινη για την Άστον Βίλα, έφτασε στο 2-1 με come-back από το πρώτο μέρος στο Μπέρμιγχαμ. Με το ίδιο σκορ (2-1) επιβλήθηκε η Τότεναμ της Σαουθάμπτον γυρίζοντας το ματς στο 90', στο ντεμπούτο του Ράιαν Μέισον στην άκρη του πάγκου!  



Με ανατροπές πριν τον τελικό! (vids)

Η Βίλα μπροστά στα μάτια του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και γι' ακόμα ένα ματς δίχως τον Τζακ Γκρίλις, πήρε ένα τεράστιο δώρο από τη Σίτι μόλις στα 22 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ! Η ομάδα του Πεπ έχασε την κατοχή της μπάλας, ο Γουότκινς έστειλε στον ΜακΓκιν κι αυτός νίκησε τον Έντερσον για το 1-0 των «χωριατών»!

Ακόμα κι έτσι η Σίτι έδειξε ότι ήταν... θέμα χρόνου να ελέγξει απόλυτα την αναμέτρηση και το έκανε και με στυλ... Στο 22ο λεπτό ο Φόντεν ήταν εκείνος που ισοφάρισε τελειώνοντας μια τρομερή ομαδική συνεργασία της ομάδας του με την επίθεση να ξεκινάει από τον πορτιέρε των «πολιτών» και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα στην απέναντι εστία, ενώ, στο 40' ο Ρόδρι από σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα ολοκλήρωσε την ανατροπή!

Αμέσως μετά, βέβαια, ήρθε η αναποδιά και η απευθείας κόκκινη κάρτα στον Τζον Στόουνς για επικίνδυνο παιχνίδι στον Τζέικομπ Μέρφι, με τον ρέφερι να βλέπει και το On field review και να δείχνει την άγουσα για τ' αποδυτήρια στον Άγγλο στόπερ.

Ο Πεπ έπρεπε να βρει τρόπο ν' αντέξει η ομάδα του για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, έβαλε τον Λαπόρτ στο ματς «θυσιάζοντας» τον Ζέσους, όμως, ήρθε... ανταπόδωση δώρου από τη Βίλα! Ο Μάτι Κας στο 54' πήρε την πρώτη κίτρινη, στο 56' τη δεύτερη και αποβλήθηκε έτσι ώστε να επανέλθει η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων! Με το 10 εναντίον 10 η ομάδα των Σμιθ και Τέρι είχε πλέον πολύ δύσκολο έργο καθώς αυτό έδωσε θάρρος στη Σίτι να οργανώσει ξανά τα πράγματα και να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι τέλους, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου.

 

 

 

 

 

Στο ντεμπούτο του Ράιαν Μέισον στην Πρέμιερ Λιγκ, όντας και ο νεαρότερος που βρίσκεται πλέον σε πάγκο ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος, η Τότεναμ χρειάστηκε μεγάλη ανατροπή και γκολ στο φινάλε για να επικρατήσει 2-1 της Σαουθάμπτον στο Λονδίνο!

Οι «άγιοι» από το πρώτο μέρος είχαν πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον Ντάνι Ιινγκς να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 30ο λεπτό.

Η Τότεναμ στο πρώτο της παιχνίδι στη μετά – Μουρίνιο εποχή, είχαν τον Γκάρεθ Μπέιλ να επιστρέφει στην 11άδα και να καταφέρνει να ισοφαρίσει στο 60' με τρομερό φαλτσαριστό σουτ, ενώ, το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε στο 90' από τον Χέουνγκ – Μιν Σον από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Γουίνκς από τον Τζενεπό.

Όσο μπορεί θα κυνηγάει την τετράδα η νυν ομάδα του Ράιαν Μέισον, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι αντίκρισε πως χρειάζονται αρκετή δουλειά τα «σπιρούνια», αλλά κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με θετικό αποτέλεσμα.

 

Κώστας Ζάλιαρης