Νίκη... του ποδοσφαίρου ο βαθμός της Λιντς (vids)

Τι νόημα θα είχε να μπει η Λίβερπουλ στην τετράδα με θετικό αποτέλεσμα στο «Έλαντ Ρόουντ», μετά την υπογραφή για την European Super League; Η ομάδα του Μπιέλσα που έστειλε και το μήνυμά της υπέρ του ποδοσφαίρου και του κόσμου, δικαιώθηκε για την τεράστια προσπάθεια του δευτέρου μέρους και πήρε τον βαθμό με το τελικό 1-1.  



Νίκη... του ποδοσφαίρου ο βαθμός της Λιντς (vids)

Στον απόηχο διαμαρτυρίας οπαδών έξω από το γήπεδο, κυνηγιού του πούλμαν της Λίβερπουλ από οπαδούς, αεροπλάνο πάνω από το «Έλαντ Ρόουντ» με ένα πανό κατά της European Super League και με την Λιντς να κάνει ζέσταμα με μπλουζάκια υπέρ του ποδοσφαίρου και των οπαδών, το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό ανάμεσα στις δύο ομάδες...

Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα αγωνίστηκε με αρκετή τόλμη απέναντι στους «κόκκινους» και μάλιστα τα «παγώνια» είχαν την πρώτη εξαιρετική στιγμή στο 24' με τον Μπάμφορντ που έφυγε απέναντι από τον Άλισον, με τον Φαμπίνιο να καταφέρνει με κόντρα να διώξει σε κόρνερ.

Για τους Πρωταθλητές Αγγλίας επιθετικά ήταν σε καλή μέρα οι Φιρμίνο και Ζότα, με τον Πορτογάλο στο 31' να βγάζει τρομερή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προς δεξιά, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ πρόλαβε την έξοδο του Μελιέ και έστρωσε στον Μανέ για να γίνει το 1-0...

Η Λίβερπουλ είχε 10 τελικές στο πρώτο ημίχρονο, για πρώτη φορά σε εκτός έδρας ματς της φετινής Πρέμιερ μετά τον περασμένο Οκτώβρη και το ντέρμπι με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ»!

Η ομάδα του Κλοπ προσπάθησε στο πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου μέρους να κάνει επιβλητικό ξεκίνημα και να ψάξει κι ένα δεύτερο γκολ, δεν τα κατάφερε και είδε τη Λιντς να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, να παίρνει και την κατοχή της μπάλας και να εκμεταλλεύεται εύκολα λάθη των «κόκκινων».

Τα «παγώνια» αναθάρρησαν, η μπάλα στο 60' χτύπησε στο χέρι του Αλεξάντερ – Άρνολντ δίχως να υποδείξει κάτι ο ρέφερι, ενώ, στο 69' ο Χάρισον είδε τον Άλισον να του αρνείται το γκολ της ισοφάρισης με το πόδι! Η Λιντς έφτασε σε ποσοστά κατοχής της μπάλας πάνω από 70%, ο Κλοπ πέρασε στο ματς τον Σαλάχ αντί του Μανέ που μετά το γκολ δεν είχε καταφέρει να προκαλέσει αντίκτυπο, σε αντίθεση με τον Μπάμφορντ που έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 75'. Ο Άγγλος επιθετικός κατέβασε υπέροχα μια βαθιά μπαλιά στην περιοχή και έκανε τη λόμπα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Άλισον!

Δυο λεπτά αργότερα ο Άλισον με το πόδι θα έλεγε βροντερό «όχι» στον Ρόμπερτς που πλάσαρε ολομόναχος μετά το λάθος τάκλιν του Κάμπακ στην πάσα του Μοβέντα, με τον πορτιέρε της Λίβερπουλ ν' αποκρούει! Ο Μελιέ άρχισε τα λάθη λίγο αργότερα στην εστία του, όμως στο 80' μετά την κακή έξοδο και την πρώτη κεφαλιά του Σαλάχ, ο γκολκίπερ έτρεξε να διώξει την δεύτερη προσπάθεια του Ζότα κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στο 85' ο Σαλάχ με διαγώνιο σουτ αστόχησε για λίγο σε αντεπίθεση και η Λιντς πήρε αυτό που άξιζε στο 87'! Με κεφαλιά του Γιορέντε που νίκησε Φιρμίνο και Κάμπακ στον αέρα, έγινε το 1-1 στο «Έλαντ Ρόουντ»! Στην 6η θέση η Λίβερπουλ, συμπληρώνει την 10άδα το σύνολο του Μπιέλσα...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης