Αποφασισμένη και για δικαστική «μάχη» με FIFA και UEFA η ESL!

Η Λίγκα θα δημιουργηθεί... είτε το θέλουν οι FIFA και UEFA, είτε όχι! Αυτό διαμηνύει η ESL με την επιστολή της προς τους Ινφαντίνο και Τσεφέριν για τον τρόπο με τον οποίο θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των 12 συλλόγων – ιδρυτικών μελών, αναφορικά με τις εξαγγελίες περί αποκλεισμού των ομάδων από το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ ως... εκδίκηση.  Αποφασισμένη και για δικαστική «μάχη» με FIFA και UEFA η ESL!

Όπως αναφέρεται στο Associated Press, τόσο ο πρόεδρος της FIFA όσο και αυτός της UEFA έχουν ήδη ενημερωθεί από την Super League Company, πως κινείται νομικά και η κόντρα τους θα οδηγηθεί στα δικαστήρια εφόσον παρατηρηθεί προσπάθεια για εκδίκηση από την Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία προς τους 12 συλλόγους της ESL.

Η European Super League έχοντας εξασφαλίσει επένδυση 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την δημιουργία της νέας κλειστής Λίγκας που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά του ποδοσφαίρου, ναι μεν είχε αναφέρει πως θέλει να γεφυρώσει το χάσμα με την UEFA και την FIFA, παρ' όλα αυτά θα υπερασπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των 12 κλαμπ.

Το γεγονός πως ακολουθεί τη νομική οδό μόνο σε ηρεμία δεν αποσκοπεί, ωστόσο, η ESL με αυτό τον τρόπο διατυμπανίζει την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ και την έναρξη της Λίγκας...

Κώστας Ζάλιαρης