Ο Ιεανάτσο έστειλε την Λέστερ στον τελικό μετά από 52 χρόνια! (vid)

Διανύοντας την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και έχοντας μετρήσει 10 τέρματα στα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια, ο Κελέτσι Ιεανάτσο σκόραρε στο «Γουέμπλεϊ» για το 1-0 της Λέστερ επί της Σαουθάμπτον και την μεγάλη πρόκριση των «αλεπούδων» στον τελικό του Κυπέλλου! Με την Τσέλσι η διεκδίκηση του τροπαίου στις 15 του Μάη, test event με 4.000 οπαδούς ο ημιτελικός!  



Ο Ιεανάτσο έστειλε την Λέστερ στον τελικό μετά από 52 χρόνια! (vid)

Σκοράροντας στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο όπως το έκανε και ο Χακίμ Ζίγιεχ για την Τσέλσι στο ίδιο γήπεδο, μια μέρα νωρίτερα, στέλνοντας τους «μπλε» στον μεγάλο τελικό του FA Cup, ο Κελέτσι Ιεανάτσο υπέγραψε τον ημιτελικό απέναντι στους «αγίους».

Έχοντας πρόσφατα κερδίσει και βραβείο του μήνα στην Πρέμιερ Λιγκ για τα κατορθώματά του και έχοντας κρεσέντο σκοραρίσματος με τη φανέλα των «αλεπούδων», ο Νιγηριανός επιθετικός στο 55ο λεπτό έπειτα από προσπάθεια του Βάρντι από αριστερά, με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Φόστερ για το 1-0 της αναμέτρησης και την μεγάλη πρόκριση της Λέστερ.

Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς θα βρεθεί σε τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά από το 1969, ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιεανάτσο είναι ο πρώτος σκόρερ τη φετινή σεζόν για την ομάδα του με 15 τέρματα, περισσότερα από κάθε άλλον, στην καλύτερη ποδοσφαιρική χρονιά της καριέρας του!

Μια τελική στο στόχο είχε η Λέστερ, καμία η Σαουθάμπτον σε ολόκληρη την διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα το βράδυ της Κυριακής! 

Ο ημιτελικός αυτός ήταν test event για την επαναφορά του κόσμου στα γήπεδα, με τις εξέδρες του «Γουέμπλεϊ» να φιλοξενούν 4.000 οπαδούς με αποστάσεις... Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020 βρέθηκε κόσμος στο «στολίδι» του Λονδίνου!

 

Κώστας Ζάλιαρης