Μαρκ Νομπλ: Ένας «ευγενής» ανάμεσα στους «πιστούς»!

Τη στιγμή που (ορθώς) τα φώτα πέφτουν πάνω στον Τζέσι Λίνγκαρντ, ο θρύλος της Γουέστ Χαμ, Μαρκ Νομπλ έφτασε τις 400 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με το σύλλογο, κατατάσσοντας το 33χρονο Βρετανό ανάμεσα στους παίκτες-σημαίες στην ιστορία του κλαμπ και της διοργάνωσης, αφού είναι μόλις ο 8ος ποδοσφαιριστής στη διοργάνωση που παίρνει αυτό το παράσημο.  



Μαρκ Νομπλ: Ένας «ευγενής» ανάμεσα στους «πιστούς»!

Ο Νομπλ ευτύχησε να συνδυάσει τον αριθμό-ορόσημο των 400 εμφανίσεων σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ με την ομάδα του ανατολικού Λονδίνου, με εντός έδρας νίκη επί της Λέστερ. Ο έμπειρος μέσος κατάφερε έτσι να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ, καθώς μόλις επτά ποδοσφαιριστές έχουν φτάσει ή ξεπεράσει τον αριθμό αυτό... 

Ράιαν Γκιγκς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

632

Τζέιμι Κάραγκερ - Λίβερπουλ

508

Στίβεν Τζέραρντ - Λίβερπουλ

504

Πολ Σκόουλς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

499

Τζον Τέρι - Τσέλσι

492

Φρανκ Λάμπαρντ - Τσέλσι

429

Γκάρι Νέβιλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

400

Μαρκ Νομπλ - Γουέστ Χαμ

400

Το επίτευγμα του Νομπλ αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις αν συνυπολογίσει κάποιος ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο σπανίζουν οι λεγόμενοι πιστοί παίκτες. 

Δύσκολα συναντά κανείς ποδοσφαιριστές που παραμένουν τόσο χρόνο και μάλιστα έχοντας ενεργό ρόλο σε ένα σύλλογο. 

Άλλωστε μια ματιά στους παραπάνω θρύλους αποδεικνύει τη νέα αυτή συνθήκη, καθώς οι υπόλοιπες «παλιοσειρές» έχουν κρεμάσει καιρό τώρα τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, ακολουθώντας από άλλα πόστα το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα η «φανέλα με το 16» υπηρετεί την πρώτη ομάδα των «Irons» από το 2004, με ένα μικρό διάλειμμα όπου παραχωρήθηκε δανεικός σε Χαλ και Ίπσουιτς.

Αγγίζοντας τις 400 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ ο Νομπλ έχει σκοράρει 46 γκολ κι έχει μοιράσει 35 ασίστ. 

Διονύσης Γαλιατσάτος