Άρσεναλ: Για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα σκοράρει τόσο πολύ σε διαδοχικά εκτός έδρας ματς!

H Άρσεναλ σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι σκόραρε τουλάχιστον τρεις φορές και το γεγονός πως το έχει κάνει σε 4 διαδοχικές εξορμήσεις, αποτελεί κάτι που οι Λονδρέζοι πέτυχαν έπειτα από 89 χρόνια!  



Άρσεναλ: Για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα σκοράρει τόσο πολύ σε διαδοχικά εκτός έδρας ματς!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε η Άρσεναλ να σφραγίσει την πρόκρισή της στην ημιτελική φάση του Europa League, με το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα να σκοράρει τρεις φορές μέχρι κα το 24' του αγώνα της Πέμπτης στην Πράγα, φτάνοντας στο τελικό 4-0 επί της Σλάβια στον επαναληπτικό προημιτελικό. 

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που οι «κανονιέρηδες» πέτυχαν τουλάχιστον τρία τέρματα στα 4 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσαν σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα που δεν έχουν πραγματοποιήσει ποτέ τον 21ο αιώνα. 

Μάλιστα, έχουν να το καταφέρουν από το 1932, όπου τότε είχαν σκοράρει σε 4 ματς, 18 φορές και είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα!

Πρωταγωνιστής αυτής της τετράδας των αγώνων είναι αναμφίβολα ο Αλεκσάντρ Λακαζέτ, ο οποίος έχει σκοράρει σε όλες τις αναμετρήσεις που ξεκίνησε βασικός (5 γκολ σε 252 λεπτά συμμετοχής), με τις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό να είναι οι μοναδικές που δεν έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα τις τελευταίες 30 ημέρες.

Συνολικά σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια η Άρσεναλ έχει πετύχει 13 γκολ, με τα 12 να έχουν επιτευχθεί σε κανονική ροή αγώνα, και έχει δεχθεί 4, με το 50% αυτών να έχουν προέλθει από δικά της λάθη!

Αναλυτικά τα αποτελέσματά της:

  • Ολυμπιακός –Άρσεναλ 1-3

  • Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ 3-3

  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 0-3

  • Σλάβια Πράγας-Άρσεναλ 0-4

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ