Στυγνό καθάρισμα και πρόκριση! (vids)

Η Άρσεναλ δίχως να το περιμένει κανείς, απλά... καθάρισε την Σλάβια στην Πράγα και πέρασε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας 4-0 στην Τσεχία με τεράστια άνεση (1-1 το πρώτο ματς)! Τρία γκολ σε 6 λεπτά στο πρώτο μέρος για τους Λονδρέζους, δυο τέρματα από τον Λακαζέτ, ξανά εντυπωσιακοί οι Σμιθ – Ρόου και Σακά. Με την Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι στους «4» οι «κανονιέρηδες»...  



Στυγνό καθάρισμα και πρόκριση! (vids)

Όσο κι αν η Άρσεναλ μετά το πρώτο ματς φάνταζε ιδιαίτερα επικίνδυνη για... έξοδο από το Γιουρόπα Λιγκ και η Σλάβια ικανή για νέα ζημιά απέναντι σε βρετανικό κλαμπ, οι «κανονιέρηδες» έκαναν και τον πιο αισιόδοξο οπαδό τους να μην πιστεύει αυτό που έβλεπε στον αγωνιστικό χώρο! Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα μέσα στα πρώτα 24 λεπτά είχε σκοράρει τέσσερις φορές και είχαν μετρήσει τα τρία από αυτά τα γκολ, με το πρώτο να ακυρώνεται από τον VAR για οφσάιντ!

Κι αφού ο Σμιθ – Ρόου από κοντά παρά το γεγονός πως έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δεν κατάφερε να χαρεί και να χριστεί σκόρερ στο 14', ήρθε στο 18' ο Νικολά Πεπέ να βρει χώρο, να ντριμπλάρει και τον τερματοφύλακα και να πλασάρει στην εστία για το 1-0 έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό.

Στο 21' ο Λακαζέτ εκτέλεσε εύστοχα ακόμα ένα πέναλτι για να διπλασιάσει τα τέρματα των Λονδρέζων και στο 24' ο Μπουκάγιο Σακά με υπέροχο χαμηλό αριστερό σουτ άφησε τον Κόλαρ να μην μπορεί ν' αντιδράσει και να μαζέψει τη μπάλα από το βάθος της εστίας του γι' ακόμα μια φορά με 3-0 της Άρσεναλ! Οι Τσέχοι είχαν υποστεί... πανωλεθρία.

Οι Σακά και Λακαζέτ ήταν κινητήριοι μοχλοί των «κανονιέρηδων» στις επιθετικές διαθέσεις της ομάδας και στο δεύτερο ημίχρονο, όσο κι αν το παιχνίδι και η υπόθεση πρόκριση είχαν τελειώσει πολύ γρήγορα. Όσο περνούσε η ώρα η Άρσεναλ πλέον καταλάβαινε ότι δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά και να τρέξει μπροστά, αρκούσε μονάχα να βγάλει το ματς δίχως ιδιαίτερους κινδύνους και να πάρει την πρόκριση, όπως κι έγινε.

Από την πλευρά της η Σλάβια αντιλήφθηκε ότι δεν είχε σε τίποτα να ελπίζει και άρχισε να κάνει αλλαγές... διαχείρισης και συντήρησης δυνάμεων για τα εγχώρια! Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε στο 77ο λεπτό από τον Λακαζέτ που σκόραρε για δεύτερη φορά στη βραδιά με ωραίο αριστερό σουτ κι αφού πρώτα είχε γλιστρήσει μπροστά του ο Χόλες για να βρει χώρο και χρόνο να «εκτελέσει» ο Γάλλος.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης