Χαλάλι και η γκολάρα του Ταρέμι!

Στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και με τη βούλα η Τσέλσι! Η Πόρτο μπορεί να σκόραρε με το καταπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Ταρέμι στο 93', όμως, το τελικό 1-0 δεν αρκούσε στους «δράκους» και έτσι οι «μπλε» πέρασαν στους «4» με το 2-0 του πρώτου ματς. Εκπληκτικοί οι Ζορζίνιο - Καντέ, διαχείριση της κατάστασης από τους Λονδρέζους στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» που περιμένουν πλέον τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ – Λίβερπουλ.  



Χαλάλι και η γκολάρα του Ταρέμι!

Η Τσέλσι άργησε πολύ να πάρει τη μπάλα στα πόδια της. Άλλωστε, η Πόρτο ήταν αυτή που καιγόταν για το αποτέλεσμα μετά και το εις βάρος της 2-0 από το πρώτο ματς στο ίδιο γήπεδο.

Οι «δράκοι» πίεζαν από ψηλά, δεν άφηναν την Τσέλσι να ξεκινήσει επίθεση με οργάνωση από τα μετόπισθεν, οι παίκτες του Κονσεϊσάο παρέμεναν στα όρια της περιοχής του Μεντί, ωστόσο, το καλό για τους Λονδρέζους ήταν πως δεν επέτρεπαν να δημιουργηθεί ρυθμός που θα ευνοούσε τους Πορτογάλους.

Οι Μάουντ και Χάβερτς άρχισαν να παίρνουν μπρος προς το ημίωρο και οι «μπλε» να ανεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με βοήθειες και από τους φουλ μπακ και κυρίως από τον Τσίλγουελ αριστερά. Η κατοχή της μπάλας ήταν σταθερά υπέρ της Πόρτο, η οποία ήταν τρομερό πως ανέβαινε και πίεζε όταν η μπάλα επέστρεφε στον πορτιέρε της Τσέλσι. Και αυτούς τους χώρους που άφηναν οι... τυπικά φιλοξενούμενοι πίσω, δεν ήταν σε θέση να τους εκμεταλλευτεί η ομάδα του Τούχελ στο πρώτο κομμάτι του ματς.

Ο Καντέ μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο χώρο του κέντρου και από εκείνον να γίνει διαχείριση της κατοχής της μπάλας για την Τσέλσι, βλέποντας χώρους και κάνοντας τις μεταβιβάσεις με ταχύτητα. Ευκαιρίες δεν υπήρχαν μπροστά από τις δύο εστίες και φυσικά αυτό ευνοούσε τους Λονδρέζους που είχαν και το 2-0 από το πρώτο ματς. Όσο περνούσε η ώρα τόσο απλά πλησίαζε η πρόκριση για την αγγλική ομάδα, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται δίχως τελικές στην εστια.

Η Τσέλσι έγινε επικίνδυνη επιθετικά για πρώτη φορά στο 54ο λεπτό με τον Τσίλγουελ από αριστερά να γυρίζει στην «καρδιά» της περιοχής για τον Πούλισικ που δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά. Η Πόρτο πάλι από την πλευρά της πίεζε ψηλά και προσπαθούσε να μη μεταφέρεται πολλές φορές το παιχνίδι στο δικό της μισό γήπεδο. Οι Λονδρέζοι είχαν μικρά διαστήματα που άρχισαν να παίζουν περισσότερο και ο Μάουντ στο 57' είχε ένα διαγώνιο σουτ που κόντραρε έπειτα από ωραίο άνοιγμα του Καντέ. Στο 65' ο Μεντί έπρεπε να πέσει αριστερά στην εστία του για να μπλοκάρει μια κεφαλιά του Ταρέμι, στην πρώτη τελική προς το στόχο σε ολόκληρο το ματς!

Η ομάδα του Τούχελ μπορεί επιθετικά να μην κατάφερε να κάνει πολλά πράγματα στη συνέχεια, όμως, επένδυσε στην προίκα που είχε από το πρώτο παιχνίδι με τα δυο γκολ και με την κατάσταση που είχε διαμορφώσει στο ματς αρκούσε να μη χάσει την συγκέντρωσή της για να βγει όλο το 90λεπτο. Α

υτό έγινε και η Ανδαλουσία αποδείχθηκε πως... έκλεισε το μάτι στην Τσέλσι τόσο στη φάση των ομίλων με μια ευρεία νίκη επί της Σεβίλλης, όσο και με τα δυο παιχνίδια κόντρα στην Πόρτο στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο 93' ο Ταρέμι με το τρομερό ανάποδο ψαλίδι διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για την Πόρτο, δίχως όμως αντίκρισμα, όμως αν μη τι άλλο κέρδισε το χειροκρότημα για την έμπνευσή του... 

Κώστας Ζάλιαρης