Η Γιουνάιτεντ... κόβει το Τσάμπιονς Λιγκ στην Τότεναμ με σπουδαία ανατροπή! (vids)

Με μεγάλη αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και ανατροπή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 3-1 της Τότεναμ στο Λονδίνο και αφήνει τα «σπιρούνια» σε απόσταση από τις θέσεις του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ! Εξαιρετικό ματς από τον Πογκμπά, γκολ και ασίστ ο Γκρίνγουντ, «απάντηση» και επί χόρτου από τον Σόλσκιερ στον Μουρίνιο. Μεγάλη νίκη για τη Γουέστ Χαμ του... αφηνιασμένου Λίνγκαρντ με το τελικό 3-2 επί της Λέστερ, στο 2-1 η Νιούκαστλ με come-back απέναντι στην Μπέρνλι. 



Η Γιουνάιτεντ... κόβει το Τσάμπιονς Λιγκ στην Τότεναμ με σπουδαία ανατροπή! (vids)

Ο Έντινσον Καβάνι έπρεπε να συνεργαστεί σε αυτό το ματς με τον Μάρκους Ράσφορντ, τον Μπρούνο Φερνάντες και τον Πολ Πογκμπά που βρίσκονταν γύρω του στον αγωνιστικό χώρο με την 11άδα που παρέταξε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Κι όμως, οι τέσσερίς τους συνεργάστηκαν άψογα στο 17' στην πρώτη καλή στιγμή του ματς στο Λονδίνο με τον Ράσφορντ να προσπαθεί να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Ντάιερ να του βάζει την κόντρα την τελευταία στιγμή.

Αρκετά προσεκτικές ήταν και οι δύο ομάδες, με την κατοχή της μπάλας ν' αλλάζει αρκετά κάτοχο, τα «σπιρούνια» ν' αντιμετωπίζουν έναν πολύ καλά οργανωμένο αντίπαλο τη στιγμή που αμυνόταν, ενώ, οι Λονδρέζοι είχαν αποφασίσει να ξεκινούν την πίεσή τους από πολύ ψηλά.

Ράσφορντ και Πογκμπά άλλαζαν πλευρές, ο Μπρούνο παρέμενε πιο κοντά στον Καβάνι και πιο πίσω ο ΜακΤόμινεϊ με τον Φρεντ, ενώ ο Matador έκανε επίσης αρκετές κινήσεις πολλά μέτρα μακριά από την περιοχή του Γιορίς. Ο Ουρουγουανός ήταν εκείνος που στο 33ο λεπτό από μαγική μπαλιά του Πογκμπά κάτω από τα πόδια του Οριέ άνοιξε το σκορ για την Γιουνάιτεντ, όμως, στην αρχή της φάσης υπήρχε χτύπημα του ΜακΤόμινεϊ στο πρόσωπο του Σον.

Οι παίκτες της Τότεναμ διαμαρτυρήθηκαν με τον νεαρό χαφ να έχει ήδη μια κίτρινη κάρτα, ο ρέφερι έλαβε συμβουλή να δει το βίντεο με τον VAR να μην αποφασίζει και το γκολ να μη μετράει, αλλά να γλιτώνει την αποβολή ο ΜακΤόμινεϊ. Το πείσμα της Τότεναμ μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη την οδήγησε σε γκολ! Αν και σπάνια πατούσε την περιοχή του Χέντερσον, ο Κέιν βρήκε τον Λούκας από κάκιστη αντίδραση του Λίντελοφ, ο Βραζιλιάνος πάσαρε στον Σον που από κοντά πλάσαρε σωστά για το 1-0 των «σπιρουνιών»!

Το δεύτερο μέρος ήταν εντυπωσιακό στην αναμέτρηση του Λονδίνου, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φτάνει σε μια τεράστια ανατροπή και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να δείχνει και επί χόρτου στον Ζοσέ Μουρίνιο ότι κανείς δεν θα πρέπει να υπερηφανεύεται στους «κόκκινους διαβόλους» με μια απλή... 2η θέση.

Στο 57' ο πολύ καλός Φρεντ από το «ριμπάουντ» σε απόκρουση του Γιορίς σε προσπάθεια του Καβάνι ισοφάρισε, ο Μουρίνιο έβαλε στο ματς τον Σισοκό για να συμμαζέψει το χώρο του κέντρου, όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει φόρα. Στο 79' από ωραία «ποδιά» του Μπρούνο Φερνάντες και σέντρα του Γκρίνγουντ ο Καβάνι έφερε τα πάνω – κάτω για το 2-1 με τον Ντάιερ να τον χάνει για πολλοστή φορά στο ματς, ενώ, στις καθυστερήσεις από ασίστ του τρομερού Πογκμπά, έκανε το τελικό 3-1 με σουτ στην κλειστή γωνία του Γιορίς.

 

 

 

 

 

Με τον Τζέσι Λίνγκαρντ σε απίθανα φεγγάρια, η Γουέστ Χαμ συνεχίζει να διεκδικεί κανονικότατα την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ! Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες με ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος κατάφερε μέχρι και τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να έχει πετύχει τρία τέρματα για να φτάσει στο 3-2 επί της Λέστερ στο Λονδίνο!

Ο Λίνγκαρντ από γύρισμα του Τσουφάλ άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό για να πετύχει και το δεύτερο προσωπικό του γκολ συνεχίζοντας το φετινό του σόου με τη φανέλα των «σφυριών» στο 44' από πάσα του Μπόουεν για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία έπειτα από τρομερή κάθετη που είχε βγάλει ο Ντιόπ για το 2-0.

Στο 48' η Γουέστ Χαμ έκανε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για την εξασφάλιση των τριών βαθμών όταν ο Μπόουεν χρίστηκε σκόρερ από ασίστ του Σούτσεκ σε γκολ που φυσικά συμμετείχε και ο Λίνγκαρντ και ήταν μια τρομερή ομαδική προσπάθεια από πλευράς γηπεδούχων. Η Λέστερ, που παραμένει στην 3η θέση, αντέδρασε με τα δυο τέρματα του Κελέτσι Ιεανάτσο στο 70' και το 90' + 1' για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 με το οποίο η Γουέστ Χαμ βρίσκεται μέσα στην τετράδα!

 

Στο Turf Moor λίγη ώρα νωρίτερα, η Νιούκαστλ είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλαν Σεντ – Μαξιμέν που έφτιαξε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ανατροπή και τη νίκη της ομάδας του Στιβ Μπρος απέναντι στην Μπέρνλι με το τελικό 2-1.

Οι «clarets» που στο πρώτο ημίχρονο έκαναν σχεδόν... επίδειξη ισχύος απέναντι στις «καρακάξες» με την εμφάνισή τους, προηγήθηκαν με τον Ματέι Βίντρα έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Κρις Γουντ για το 1-0 στο 18'.

Ο Σεντ Μαξιμέν, ίσως και πιο πεισμωμένος από το πέναλτι που θεωρεί η Νιούκαστλ ότι αδίκως δεν πήρε σε φάση που ο Ταρκόφσκι σήκωσε το πόδι στο κεφάλι του Λόνγκσταφ μέσα στην περιοχή, πρώτα «σέρβιρε» στον Μέρφι στο 59' κι έπειτα με πολύ δυνατό αριστερό σουτ στο 64' έγραψε το τελικό 2-1. Η Νιούκαστλ βρέθηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, στο +7 η Μπέρνλι που δεν ησυχάζει για το θέμα του υποβιβασμού...

 

Κώστας Ζάλιαρης