Θαρραλέα και... εκκωφαντική «απόδραση» της Λιντς από το Etihad! (vids)

Με γκολ στην πρώτη της τελική προσπάθεια και με παίκτη λιγότερο για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, η Λιντς όχι μόνο πήρε ξανά αποτέλεσμα από την Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1-1 του πρώτου γύρου, αλλά «απέδρασε» από το Etihad με το υπέρ της 2-1! Δυο γκολ ο Ντάλας σε ισάριθμες τελικές (!), «χτυπώντας» και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης για τη μεγάλη έκπληξη με την οποία... τα «παγώνια» ορέγονται τις ευρωπαϊκές θέσεις! 



Θαρραλέα και... εκκωφαντική «απόδραση» της Λιντς από το Etihad! (vids)

Η Σίτι προσπαθούσε, ο Φερναντίνιο έκανε τρομερές επελάσεις από τον άξονα, ήταν εκείνος που έφτιαξε την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του στο πρώτο μέρος, οι «πολίτες» έκαναν τελικές δίχως ν' ανησυχεί ιδιαίτερα ο Μελιέ στα γκολπόστ και η Λιντς με την πρώτη ευκαιρία της σκόραρε. Όλο αυτό αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την τροπή που πήρε το πρώτο 45λεπτο για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Etihad στην αναμέτρηση με τη Λιντς, η οποία στο 42' βρήκε δίχτυα με την πρώτη της τελική στο ματς, λίγο αφότου ο Στέρλινγκ από στρώσιμο του εντυπωσιακού Φερναντίνιο είχε πλασάρει άουτ.

Από βαθιά μπαλιά που έγινε από αριστερά, ο Έλντερ Κόστα κέρδισε την κόντρα από τον Κανσέλο, άφησε στον Μπάμφορντ, αυτός έστρωσε στον Ντάλας που με δυνατό δεξί σουτ χαμηλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Έντερσον για το 1-0 των «παγωνιών»! Κι ενώ το προβάδισμα ήρθε και η Σίτι είχε πλέον μεγάλες δυσκολίες μπροστά της, ο Κούπερ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έκανε χαζό φάουλ και αποβλήθηκε. Πήγε με τις τάπες πάνω στον Γκάμπριελ Ζεσούς δίχως να χρειάζεται στο συγκεκριμένο σημείο, ο ρέφερι αφού πρώτα έβγαλε την κίτρινη κάρτα είδε και το βίντεο και διόρθωσε την απόφασή του βγάζοντας κόκκινη στον captain της Λιντς.

Ο Μπιέλσα «θυσίασε» τον Πάτρικ Μπάμφορντ για να περάσει στην άμυνα και τον Στράουκ και ήταν λογικό πλέον η Σίτι να πιέσει όσο περισσότερο μπορούσε στα εναπομείναντα 45 λεπτά του ματς για να βρει απαντήσεις στο γκολ που είχε δεχθεί. Ο Γκουντογκάν πέρασε στη θέση του Άκε για να ενισχυθεί η επίθεση, στο 61' ο Μπερνάρντο Σίλβα έχασε τεράστια ευκαιρία με γυριστό σουτ που κόντραρε κι έφυγε κόρνερ, για να έρθει το 1-1 στο 76'. Από κάθετη μπαλιά του Φερναντίνιο στον Μπερνάρντο Σίλβα δεξιά στην περιοχή, ο Πορτογάλος άφησε στον Φεράν Τόρες που πλάσαρε εύστοχα και ισοφάρισε. 

Στο 85' ο Ραφίνια βγήκε ολομόναχος απέναντι από τον Έντερσον σε μια τρομερή ευκαιρία για μια απίθανη απόδραση για τη Λιντς, όμως, ο τερματοφύλακας της Σίτι με το πόδι τον σταμάτησε στην έξοδό του! Οι «πολίτες» είχαν ν' αντιμετωπίσουν μια πολυπρόσωπη και αποφασισμένη άμυνα και στις καθυστερήσεις έγινε τελικά το μεγάλο «μπαμ»! Ο Ντάλας έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε σωστά για το τελικό 2-1 των «παγωνιών» που πήραν τεράστιο «τρίποντο» στην έδρα των διαφαινόμενων νέων Πρωταθλητών Αγγλίας! Πρόκειται για το πρώτο «διπλό» της Λιντς απέναντι στη Σίτι από τον Ιανουάριο του 2001...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης