Έβαλε Πεπέ, δεν έβαλε μυαλό και το πλήρωσε!

Η Άρσεναλ σοκαρίστηκε, «πάγωσε», αλλά μάλλον πήρε ό,τι της άξιζε από τον πρώτο προημιτελικό με την Σλάβια Πράγας που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 στο «Έμιρεϊτς». Η ομάδα του Αρτέτα πέταξε το μεγαλύτερο κομμάτι του ματς στα σκουπίδια, φάνηκε να... ισιώνει με αλλαγές στο δεύτερο μέρος, σκόραρε στο 86' με τον Πεπέ, αλλά δέχθηκε γκολ στο 93' για να έχουν οι Τσέχοι αβαντάζ πρόκρισης...  



Έβαλε Πεπέ, δεν έβαλε μυαλό και το πλήρωσε!

Το πρώτο ημίχρονο στο Λονδίνο ήταν αρκετά κακό από άποψη θεάματος και ποιότητας. Η Άρσεναλ ναι μεν από το πρώτο 20λεπτο και μετά άρχισε να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει αρκετά την άμυνα των Τσέχων, όμως, άρχισε να βιάζεται πολύ και να κάνει πολύ κακές κινήσεις και επιλογές. Οι Σακά, Γουίλιαν και Σμιθ – Ρόου ήταν οι πιο δραστήριοι από πλευράς της ομάδας του Αρτέτα, όμως, κάτι ιδιαίτερο μπροστά από την αντίπαλη εστία δεν σημειώθηκε για τους «κανονιέρηδες».

Η Σλάβια στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά πιο δραστήρια και η αλήθεια είναι πως εκείνη και οι χώροι που είτε άφηνε είτε εκμεταλλευόταν έδιναν ρυθμό στην αναμέτρηση, με την Άρσεναλ να έχει παραχωρήσει τα ηνία στους φιλοξενούμενους. Το γεγονός πως οι Ομπαμεγιάνγκ, Ενκέτι,α Μαρτινέλι και Πεπέ βρίσκονταν στον πάγκο προφανώς και δεν βοηθούσε τους Λονδρέζους να φτιάξουν ευκαιρίες για γκολ και να κρατούν απασχολημένη την άμυνα των Τσέχων.

Για την Άρσεναλ, ο Γουίλιαν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, ενώ, στο 60', ο Λακαζέτ έκλεψε τη μπάλα από τον τελευταίο αμυντικό, έφυγε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ και... πλάσαρε στο δοκάρι, με τον Εμίλ Σμιθ – Ρόου να μην ευστοχεί στην επαναφορά!

Οι Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ και Ελνένι πέρασαν στο ματς κι αμέσως η ένταση του παιχνιδιού των «κανονιέρηδων» αυξήθηκε. Ο Γάλλος επιθετικός φάνηκε προσωρινά να δίνει τη λύση και να λυτρώνει την ομάδα του, όταν στο 86' από πλάγια δεξιά με ωραίο τσιμπηματάκι πάνω από τον γκολκίπερ έγραψε το 1-0.

Στις καθυστερήσεις, όμως, από εκτέλεση κόρνερ για την Σλάβια, ο Τόμας Χολς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά – ψαράκι σκόραρε για το τελικό 1-1 που «πληγώνει» πολύ την Άρσεναλ...

Κώστας Ζάλιαρης