Μεγάλο «μπαμ» από την Γουέστ Μπρομ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! (vids)

Πρώτη και απόλυτα οδυνηρή ήττα στην εποχή του Τόμας Τούχελ για την Τσέλσι, καθώς η Γουέστ Μπρομ έκανε τεράστια έκπληξη περνώντας με το 5-2 από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι «μπλε» πλήρωσαν πολύ ακριβά την αποβολή του Τιάγκο Σίλβα στο 29' και το υπέρ τους 1-0 έφτασε στο εις βάρος τους αποτέλεσμα, με τους «baggies» να εκμεταλλεύονται το 11 εναντίον 10 και να πάιρνουν τεράστια νίκη! 



Μεγάλο «μπαμ» από την Γουέστ Μπρομ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! (vids)

Ο Τούχελ θέλησε να δείξει στον Βέρνερ ότι τον εμπιστεύεται απόλυτα και του έδωσε φανέλα βασικού για να βοηθήσει και στην αυτοπεποίθηση του συμπατριώτη του, που είχε χάσει τρομερή ευκαιρία με την εθνική ομάδα απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Κι ενώ για περίπου μισή ώρα όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου για την Τσέλσι απέναντι στην ομάδα που ήταν προτελευταία στη βαθμολογία, όλα στράβωσαν...

Αρχικά, στο 27' ο Κρίστιαν Πούλισικ σκόραρε για πρώτη φορά στη θητεία του Τούχελ στην άκρη του πάγκο των «μπλε», με τον Μάρκος Αλόνσο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ και τον Captain America να προλαβαίνει το ριμπάουντ για το 1-0.

Η Τσέλσι θα έμενε με δέκα παίκτες στο 29' με τον Τιάγκο Σίλβα ν' αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο πέσιμο στα πόδια του Γιοκουσλού στα όρια της περιοχής, με τους Λονδρέζους να συνεχίζουν με αριθμητικό μειονέκτημα και τον Ζίγιεχ να «θυσιάζεται» για να περάσει στο ματς ο Κρίστενσεν.

Οι «baggies» έφτασαν στις δύο αναγκαστικές αλλαγές, αφού πρώτα ο Ο'Σι αποχώρησε για να περάσει στη θέση του ο Ιβάνοβιτς στο 24΄ και ο άλλοτε μπακ της Τσέλσι αποχώρησε κι εκείνος στο 37' με μυϊκό πρόβλημα για να περάσει ο Ρόμπινσον. Η Τσέλσι είχε ευκαιρίες με τον Ρις Τζέιμς για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να μην ανησυχήσει, όμως, όλα ήρθαν τούμπα!

Στο 45' ήρθε το πρώτο χτύπημα του Ματέους Περέιρα που από βολέ του Τζόνστον και κάκιστη αντίδαση του Ζούμα ο επιθετικός της Γουέστ Μπρομ κατάφερε να «κρεμάσει» τον Μεντί για το 1-1. Λίγο αργότερα ο Ματ Φίλιπς είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στο 45' + 4' ο Περέιρα ξανά έπειτα από πούλημα της μπάλας από τους «μπλε» κοντά στα καρέ τους, με πανέξυπνο αριστερό χαμηλό σουτ έγραψε το 2-1 ανατρέποντας τα πάντα!

Η Τσέλσι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος για να κυνηγήσει κανονικά το ματς παρά το γεγονός πως είχε δεχθεί ένα πολύ μεγάλο σοκ με την αποβολή του Τιάγκο Σίλβα και το come-back της Γουέστ Μπρομ. Ο Μάρκος Αλόνσο με αριστερό σουτ στο 54' είχε δοκάρι από κοντά σε φάση που ο Τζόνστον έκανε κακή απομάκρυνση, για να έρθουν άλλα δυο τέρματα από το σύνολο του Άλαρνταϊς ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ! Στο 60' ο Περέιρα νικήθηκε από τον Μεντί εντός περιοχής, όμως, ο Ρόμπινσον με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση στο 63' από γύρισμα του Φέρλονγκ από δεξιά και ο Ντιανέ με δεξί σουτ στο 68' από στρώσιμο του Κόστα Περέιρα έπειτα από τρομερές συνεργασίες των συμπαικτών του, έγραψαν το 4-1!

Ακόμα κι έτσι οι «μπλε» συνέχισαν με ταχύτητα στο παιχνίδι τους και αρκετά ρίσκα, για έρθει το 4-2 στο 71' από τον Μάουντ με εύκολο πλασέ έπειτα από ωραία ασίστ του Βέρνερ. Μέχρι εκεί έβγαλε η προσπάθεια της Τσέλσι για ν' αντιδράσει στην πολύ αρνητική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για εκείνη στο παιχνίδι, με τον Ρόμπινσον να τιμωρεί στις καθυστερήσεις την παντελώς ανοργάνωτη άμυνα των Λονδρέζων για το τελικό 5-2 με υπέροχο τελείωμα πάνω από τον Μεντί. 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης