Ιρλανδία: Τραγικές επιθετικές επιδόσεις, δυο χρόνια δίχως νίκη!

Το χειρότερό της ξεκίνημα μετά το 1970 πραγματοποιεί η Ιρλανδία, η οποία όπως και τότε, έτσι και τώρα, έχει ξεκινήσει τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις με 2 διαδοχικές ήττες. Πόσο καιρό έχει όμως να κερδίσει;  



Ιρλανδία: Τραγικές επιθετικές επιδόσεις, δυο χρόνια δίχως νίκη!

Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Ιρλανδία του Στίβεν Κένι, η οποία μετά την ήττα της από το Λουξεμβούργο «επέστρεψε» στο μακρινό 1970, όπου σε 6 ματς, είχε συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό, έχοντας και 14 γκολ παθητικό!

Παρόλα αυτά, τα δύο πιο πρόσφατα αποτελέσματα δεν αποτελούν εξαίρεση σε μία θετική πορεία, αλλά μία επιβεβαίωση της καθοδικής πορείας που παρουσιάζει τα τελευταία 4 χρόνια.

Η Ιρλανδία, από το 2017 και έπειτα, μετρά μόλις 3 νίκες σε επίσημες αναμετρήσεις της, με κοινό χαρακτηριστικό όλων πως δεν έχει δεχθεί γκολ.

Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, μάλιστα, αντίπαλος ήταν το αδύναμο Γιβραλτάρ, ενώ στην άλλη ήταν η Γεωργία, από την οποία οι Ιρλανδοί δεν έχουν ηττηθεί στις 11 τελευταίες συναντήσεις τους.

Η τελευταία της επικράτηση χρονολογείται τον Ιούνιο του 2019, με τον Μπρέιντι της Μπέρνλι να σκοράρει, έχοντας αποτελέσει μαζί με τον Κόλινς, τους μοναδικούς ποδοσφαιριστές της Ιρλανδίας που έχουν βρει δίχτυα προερχόμενοι από τον πάγκο την τελευταία τετραετία!

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο στόπερ της Σέλτικ, Ντάφι, είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει 2 φορές στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης τα τελευταία 4 χρόνια, αποδεικνύουν την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η Ιρλανδία.

Τέλος, εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Κένι, δεν έχει κατορθώσει ακόμα να πανηγυρίσει κάποια νίκη στον πάγκο της χώρας του έχοντας να γευτεί την χαρά των τριών βαθμών 1,5 χρόνο!

Έχει ηττηθεί μάλιστα στα 7 από τα 10 παιχνίδια που έχει δώσει, την στιγμή που την προηγούμενη φορά που σημείωσε 7 ήττες «χρειάστηκαν» 43 αναμετρήσεις!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ