Αισιοδοξία στην Άρσεναλ για το πρόβλημα του Όντεγκααρντ

Ανησυχία προκάλεσε τόσο στην Νορβηγία, όσο και στην Άρσεναλ ο τραυματισμός του Μάρτιν Όντεγκααρντ στο νικηφόρο παιχνίδι των «βίκινγκς» με αντίπαλο το Γιβραλτάρ(0-3), με τον αρχηγό της ομάδας να αποχωρεί από το ματς στο ημίχρονο.  



Αισιοδοξία στην Άρσεναλ για το πρόβλημα του Όντεγκααρντ

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, η βραδιά προμηνυόταν ιδανική για τον Μάρτιν Όντεγκααρντ, καθώς για πρώτη φορά ξεκινούσε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού για την Νορβηγία, έπειτα από απόφαση του Σόλμπακεν, ενώ παράλληλα επρόκειτο για ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, καθώς το Γιβραλτάρ υστερεί αισθητά σε ποιότητα.

Παρά ταύτα, ο τραυματισμός που υπέστη ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ έπειτα από ένα χτύπημα στο ημίωρο της αναμέτρησης είχε ως αποτέλεσμα να αντικατασταθεί με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, και ενώ το 0-2 της ανάπαυλας έδινε μία σιγουριά στους Νορβηγούς.

Μέχρι και την αντικατάστασή του ο Όντεγκααρντ είχε να προλάβει να ολοκληρώσει δύο φάσεις, με την δεύτερη να βρίσκει εστία, ενώ δημιούργησε και τρεις κλασσικές ευκαιρίες, οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν από τον Χάαλαντ και τους υπόλοιπους.

Παράλληλα η Νορβηγία δεν απειλήθηκε καθόλου, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος με 84% κατοχή μπάλας και το Γιβραλτάρ να μην κάνει κανένα σουτ είτε εντός είτε εκτός στόχου!

Μετά την λήξη της αναμέτρησης και το τελικό 0-3, ο προπονητής των Νορβηγών επισήμανε πως η κατάσταση του Όντεγκααρντ δεν είναι ανησυχητική, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχει πιθανότητα να είναι διαθέσιμος και στο ματς της Τρίτης απέναντι στην Τουρκία.

Σε ανάλογο μήκος κύματος αναφέρθηκε στην κατάσταση του και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, λέγοντας πως νιώθει καλά και προτεραιότητα του αποτελεί η επόμενη αναμέτρηση, στην οποία επιθυμεί να είναι παρών.

Με αυτόν τον τρόπο επήλθε ηρεμία στο «στρατόπεδο» της Άρσεναλ, με τον Μικέλ Αρτέτα να αισθάνεται πλέον πιο ήσυχος για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή του, o οποίος αναμφίβολα έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στα πρώτα δείγματα γραφής του στο Βόρειο Λονδίνο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ