Ιδανικό ξεκίνημα με... έντονη προπόνηση (vids)

Όπως ακριβώς έπρεπε η εθνική ομάδα της Αγγλίας ξεμούδιασε έπειτα από αρκετούς μήνες δίχως υποχρεώσεις και έκανε ιδανική έναρξη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Απέναντι στο αδύναμο Σαν Μαρίνο στο «Γουέμπλεϊ» η φρεσκαρισμένη ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έφτασε άνετα στο τελικό 5-0. Δυο γκολ ο Κάλβερτ - Λιούιν, σκόρερ στο ντεμπούτο του ο Γουότκινς, αρχηγός ο Στέρλινγκ, πρώτο τέρμα για τον Γουόρντ - Πρόους.   



Ιδανικό ξεκίνημα με... έντονη προπόνηση (vids)

Κακά τα ψέματα ήταν ένα παιχνίδι με χαρακτήρα... προθέρμανσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 για την Αγγλία.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο 11 ποδοσφαιριστές που στο σύνολό τους είχαν μόλις 170 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τις λιγότερες από το αρχικό σχήμα που είχε παραταχθεί τον Φλεβάρη του 1983 σε ματς με την Ουαλία για το Home Nations!

Στο 14ο λεπτό από γύρισμα του εκπληκτικού Τσίλγουελ από αριστερά στον Γουόρντ – Πρόους ο αρχηγός της Σαουθάμπτον με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ σκοράροντας για πρώτη φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Το 2-0 ήρθε από την κεφαλιά του Κάλβερτ – Λιούιν από σέντρα του Τζέιμς στο 21' και στο 31' ο Στέρλινγκ από ασίστ του γεμάτου ουσία Μέισον Μάουντ έκανε το 3-0 από θέση βολής. Ο σκόρερ – που είχε και το περιβραχιόνιο – πέτυχε το 12ο τέρμα του στις 14 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις με την Αγγλία, το 14ο γκολ συνολικά με τα «τρία λιοντάρια» και το 150ο προσωπικό του σε όλες τις διοργανώσεις με σύλλογο και εθνική ομάδα.

Ο Μέισον Μάουντ που έφτιαξε το τρίτο γκολ κατάφερε να δημιουργήσει 7 ευκαιρίες για τέρμα στο πρώτο μέρος, όλες από Open-play, τις περισσότερες μετά τον Κλάιν από το ματς με την Σλοβακία στο Euro του 2016! Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασαν στο ματς και οι Μπέλινγχαμ, Φόντεν ,Τρίπιερ και Μινγκς και η Αγγλία έφτασε πολύ γρήγορα σε τέταρτο γκολ.

Στο 54' ο Τσίλγουελ έστειλε μια μπαλιά στον Λίνγκαρντ που κατάφερε απλά να σερβίρει προς τον Κάλβερτ – Λιούιν που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη βραδιά για το 4-0. Ο Κάλβερτ – Λιούιν έγινε ο πρώτος παίκτης της Έβερτον με δυο γκολ σε ένα ματς της εθνικής ομάδας στο Γουέμπλεϊ μετά τον Γκάρι Λίνεκερ από το 1985 και μια αναμέτρηση με την Τουρκία.

Ο φορ της Έβερτον δεν είχε την ευκαιρία για το χατ-τρικ αφού στο 63' αποχώρησε από το ματς και στη θέση του πέρασε ο Όλι Γουότκινς κάνοντας ντεμπούτο με την Αγγλία σε ανδρικό επίπεδο. Ο αναγεννημένος Τζέσι Λίνγκαρντ έχοντας επιστρέψει στην εθνική ομάδα μέχρι το 66' είχε 9 τελικές για γκολ, τις περισσότερες μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ από ένα ματς ξανά με το Σαν Μαρίνο, τον Οκτώβρη του 2014! Τότε, ο νυν προπονητής της Ντέρμπι Κάουντι είχε κλείσει το ματς με 13 ενέργειες για γκολ.

Με τον ρυθμό πλέον να πέφτει σιγά – σιγά αφού το Σαν Μαρίνο ειλικρινά δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, στο 72' ο Γουόρντ – Πρόους με ένα πανέμορφο σουτ πέτυχε το αριστερό δοκάρι, ο captain της Σαουθάμπτον συνέχισε να δημιουργεί, ο Πόουπ στην εστία του να... περπατάει για να μην κρυώσει και ο Γουότκινς έκλεισε το σκορ με γκολ στην πρώτη του εμφάνιση.

Στο 82' ο επιθετικός της ¶στον Βίλα από ασίστ του Φόντεν (13 γκολ και 11 ασίστ τη φετινή σεζόν με Σίτι και εθνική) ελίχθηκε για να βρει λίγο παραπάνω χώρο και να σουτάρει για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Γράφοντας το τελικό 5-0 με την πρώτη του τελική, έγινε ο πρώτος παίκτης των «χωριατών» που σκοράρει στο ντεμπούτο του με την εθνική Αγγλίας μετά τον Ντάριους Βασέλ από τον Φεβρουάριο του 2002 απέναντι στην Ολλανδία.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την κατοχή της μπάλας στο 85%-15%, 32-2 τελικές και 15-0 στο στόχο! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης