Ισόπαλο με δυνατό μήνυμα και σόου Μορέλος το old firm

Στο 1-1 ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της Γλασκώβης με την υπόθεση του τίτλου να έχει τελειώσει εδώ και μερικές μέρες. Γκολ ο Μορέλος και πανηγυρισμός – καζούρα προς τους «καθολικούς», δυνατό μήνυμα και από τις δύο ομάδες πριν την έναρξη, όπου κανείς δεν γονάτισε κι όλοι παρέμειναν όρθιοι για να δείξουν την αντίθεσή τους με τον ρατσισμό. Ολοταχώς για αήττητη σεζόν η ομάδα του Stevie G. 



Ισόπαλο με δυνατό μήνυμα και σόου Μορέλος το old firm

Η Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από μια 10ετία με το κλαμπ να έχει γράψει ιστορία με τον τρόπο που έδειξε φέτος ότι κανείς δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο, σε μια χρονιά που η Σέλτικ τα έκανε μαντάρα και μάλιστα απομακρύνθηκε και ο Νιλ Λένον.

Στο ντέρμπι του Celtic Park, όπου οι «καθολικοί» αρνήθηκαν να χειροκροτήσουν τους νέους πρωταθλητές, σκόραραν οι Ελιονούσι (23') και Μορέλος (38'), με τον στράικερ των Πρωταθλητών να πανηγυρίζει με καζούρα προς τον αιώνιο αντίπαλο αφού ύψωσε τα 10 του δάχτυλα για να δείξει ότι η Σέλτικ δεν κατάφερε να φτάσει στα 10 διαδοχικά πρωταθλήματα και να κάνει το απόλυτο ρεκόρ.

Πριν την έναρξη του ντέρμπι, πάντως και αφού ο Σκοτ Μπράουν πήγε στην προθέρμανση ν' αγκαλιάσει τον Γκλεν Καμαρά μετά την καταγγελία για ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από παίκτη της Σλάβια Πράγας στο Γιουρόπα Λιγκ, άπαντες έμειναν για ένα λεπτό όρθιοι και δεν γονάτισαν, στέλνοντας πιο ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού...

Κώστας Ζάλιαρης