Ιστορικό κάζο για την Τότεναμ! (vids)

Η Τότεναμ υπέστη αδιανόητη κατραπακιά στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ! Οι Κροάτες πάλεψαν σαν θηρία, πήγαν τον επαναληπτικό στην παράταση φτάνοντας στο 2-0 για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και με τον Όρσιτς σε μεγάλα κέφια πέτυχαν και τρίτο γκολ για να φτάσουν στα προημιτελικά με το τελικό 3-0! 



Ιστορικό κάζο για την Τότεναμ! (vids)

Η Τότεναμ με το υπέρ της 2-0 από το πρώτο παιχνίδι και με εικόνα που της έδινε τρομερό αβαντάζ αφού οι Κροάτες έδειχναν να μην μπορούν να τους κοντράρουν, έπρεπε να προσέξουν πολύ περισσότερο από αυτό που τελικά είχαν σκεφτεί πριν από το ματς! Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε στιγμές στην άκρη του πάγκου που εκνευριζόταν από την ολιγωρία των παικτών του, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δίχως τον Μάμιτς που παραιτήθηκε έπειτα από ποινή φυλάκισης για διαφθορά προσπάθησε να το παλέψει όσο μπορούσε, όμως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα.

Τα πράγματα συνέχισαν να είναι ζόρικα για τα «σπιρούνια» και μάλιστα βρέθηκαν να αγχώνονται στην τελευταία μισή ώρα του αγώνα, αφού ο Μίλαν Όρσιτς με σουτ από απόσταση κατάφερε να βρει δίχτυα για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γράφοντας το 1-0 και συμμετέχοντας σε 5ο γκολ (3 δικά του και 2 ασίστ) στις 5 πιο πρόσφατες συμμετοχές στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Οι περισσότεροι εξ αυτών που επέλεξε ο Μουρίνιο για το ματς δεν απέδωσαν όπως θα έπρεπε, ο Όρσιτς στο 83' με τρομερό τελείωμα από γύρισμα του Ατιέμουεν στην περιοχή έκανε το 2-0 και η ρεβάνς πήγε στην παράταση.

Εκεί, ο Όριστς που είχε βρεθεί σε πολύ μεγάλα κέφια έφτασε στο χατ-τρικ με υπέροχη ατομική ενέργεια και δυνατό δεξί σουτ στο 106' για το 3-0 με το οποίο η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έφτασε στην ιστορική πρόκριση υποτάσσοντας την Τότεναμ! Ο Λιβάκοβιτς στην εστία του προχώρησε σε εξαιρετική σωτήρια επέμβαση στο 115' σε γυριστό πλασέ από το δεύτερο δοκάρι και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Κροάτες να πανηγυρίζουν έξαλλα την τεράστια επιτυχία τους!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης