Αήττητη μεν, αλλά...

Η Τσέλσι ναι μεν θα πρέπει να ευχαριστεί τον Μεντί για μια τρομερή επέμβαση στο δεύτερο μέρος, ναι μεν συνέχισε αήττητη με τον Τούχελ στον πάγκο, όμως, ο ένας βαθμός με το τελικό 0-0 στο «Έλαντ Ρόουντ» κόντρα στην Λιντς δεν την ευνοεί για την ασφάλεια στην πρώτη 4άδα. Πρώτο ματς δίχως τέρματα με συμμετοχή των «παγωνιών» από τον περασμένο Νοέμβρη!  



Αήττητη μεν, αλλά...

Η Τσέλσι εμφανίστηκε στο «Έλαντ Ρόουντ» με τον Χάβερτς να παίζει ξανά ως «ψευτοεννιάρι» και τον Πούλισικ να είναι βασικός για πρώτη φορά επί των ημερών του Τούχελ στην άκρη του πάγκου. Το ματς είχε ρυθμό, είχε γρήγορη μεταφορά της μπάλας, στο 10' από κόντρα στον Γιορέντε ο Μελιέ είδε με ανακούφιση τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του γλιτώνοντας ένα τυχερό αυτογκόλ, ενώ στο 15' ο Τάιλερ Ρόμπερτς βρήκε κι εκείνος το οριζόντιο του Μεντί.

Η αλήθεια είναι ότι πέρα από τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Μπάμφορντ λίγο μετά το πρώτο ημίωρο, πολύ καθαρή ευκαιρία για γκολ δεν υπήρξε, αυτό όμως ήταν κάτι που άλλαξε αμέσως στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι «μπλε» προσπάθησαν να πιέσουν αμέσως για να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους επέτρεπε να ελέγξουν απόλυτα το ματς, με τον Χάβερτς στο 48' από θέση βολής να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Μελιέ, για να πάρει ως απάντηση το γυριστό του Ραφίνια στο 55' με τον πεσμένο Μεντί να διώχνει με το αριστερό χέρι! Ο Τούχελ δεν ήθιελε να γλιστρήσει αυτό το παιχνίδι από την ομάδα του, έβαλε και τους Βέρνερ και Τζέιμς στο ματς για το τελευταίο 20λεπτο ώστε να βοηθηθεί επιθετικά και από τις πτέρυγες η Τσέλσι, δίχως όμως να σταματήσει και η Λιντς τις επισκέψεις στα καρέ του Μεντί.

Στο 77ο λεπτό πρώτα μια κόντρα στο πόδι του Τζέιμς κι έπειτα ένα σταθερό μπλοκάρισμα του πορτιέρε σε κεφαλιά που έγινε ακριβώς μπροστά του, κράτησαν το μηδέν στα μετόπισθεν των «μπλε», όμως κι επιθετικά παρέμειναν στο μηδέν...

Κώστας Ζάλιαρης