Κλοπ και προϊστορία έδειχναν πρόκριση!

Επισφραγίστηκε η παρουσία της Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ζευγαρώνοντας τις νίκες επί της Λειψίας. Με αυτή την πρόκριση οι «κόκκινοι» συνεχίζουν μια παράδοση στις νοκ-άουτ φάσεις, καθώς δεν έχουν αποκλειστεί ποτέ, όταν έχουν κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι και αυτό διεξάγεται στην έδρα του αντιπάλου.   



Κλοπ και προϊστορία έδειχναν πρόκριση!

Φαίνεται μάλιστα πως αυτή η παράδοση δεν «σπάει» ούτε με τις νέες ιδιαίτερες συνθήκες που επιτάσσουν να διεξάγονται τα ματς σε ουδέτερες έδρες, καθώς το «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» έστω και ως τυπικά έδρα της Λίβερπουλ, επιβεβαίωσε το στατιστικό.

Σχεδόν το απόλυτο έχει καταφέρει ο Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των «Ρεντς», με το Γερμανό να έχει καταγράψει 12 στις 13 προκρίσεις σε διπλά παιχνίδια σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, περιλαμβανομένων των προκριματικών αγώνων! Το μοναδικό «στοπ» ήρθε μόλις την περασμένη σεζόν, όταν η Λίβερπουλ έχασε την πρόκριση στη φάση των «16» από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πάντως γούρικο αποδεικνύεται το «Φέρεντς Πούσκας» και για τα 2/3 της επιθετικής τριπλέτας της Λίβερπουλ, καθώς και στα δύο ματς απέναντι στη Λειψία οι Σαλάχ και Μανέ βρήκαν δίχτυα . Μάλιστα ο Αιγύπτιος σημείωσε το 25ο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για φέτος, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη της Πρέμιερ Λιγκ.

Ενδιαφέρον και το στατιστικό που συνοδεύει το Σενεγαλέζο συμπαίκτη του, με τον Μανέ να έχει σημειώσει συνολικά 12 γκολ στις νοκ-άουτ φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ από το ντεμπούτο του τη σεζόν 2017/18. Τον προσπερνά με ένα γκολ παραπάνω μόνο ο… Κριστιάνο Ρονάλντο.

Διονύσης Γαλιατσάτος