Η Μίλαν στέρησε τη χαρά του Ντιαλό... (vid)

Με κεφαλιά του Κιάερ στο 92', η Μίλαν έφυγε από το Μάντσεστερ με το 1-1 κόντρα στην Γιουνάιτεντ και απέκτησε αβαντάζ πρόκρισης ενόψει των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 18χρονος Αμάντ Ντιαλό σκόραρε για τους «κόκκινους διαβόλους» πέντε λεπτά μετά την εισόδό του στο ματς και λίγο έλειψε να χαρίσει μια τεράστια νίκη στην ομάδα του, όμως, του έκλεψαν τη χαρά...



Η Μίλαν στέρησε τη χαρά του Ντιαλό... (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε τρομερά τυχερή στην έναρξη της αναμέτρησης για να παραμείνει το 0-0 παρά το γεγονός πως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της δυο φορές! Αρχικά στο 6ο λεπτό ο Λεάο ήταν οφσάιντ σκοράροντας για τους Ιταλούς και στο 12' ο Κέσιε έκανε χέρι στην αρχή της προσπάθειάς του με αποτέλεσμα να μην μετρήσει ούτε αυτό το γκολ.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» που αντιλήφθηκαν ότι δεν θα είχαν πολλές μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι με την τροπή που είχε πάρει, έμειναν με γουρλωμένα μάτια να κοιτάζουν τη μπάλα να φεύγει από την εστία παρά το γεγονός πως ο Μαγκουάιρ έπρεπε απλά να την σπρώξει στα δίχτυα, αντ' αυτού πέτυχε το δοκάρι από απόσταση βολής ολομόναχος σε μια από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες του 2021.

Αφού δεν το κατάφερε ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ στο φινάλε του πρώτου μέρους, το έκανε ο Αμάντ Ντιαλό που με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε με αλλαγή στη θέση του Μαρσιάλ και στο 51' άνοιξε το σκορ! Ο μικρός βρέθηκε εκεί που έπρεπε από τη λόμπα του Μπρούνο Φερνάντες και με πλάτη στην εστία έκανε την κεφαλιά για να περάσει πάνω από τον γκολκίπερ των «ροσονέρι» για το 1-0! Οι Ιταλοί άρχισαν πλέον να πιέζουν πολύ περισσότερο, ζήτησαν πέναλτι σε φάση που ο Γουάν – Μπισάκα έβαλε τα χέρια πάνω στον Μπραχίμ Ντίας για να στηριχθεί και να πάρει την κεφαλιά στην περιοχή, όμως πάλι η Γιουνάιτεντ έχασε τεράστια ευκαιρια!

Στο 72' ο Ντάνιελ Τζέιμς ολομόναχος από το δεύτερο δοκάρι όπως και ο Μαγκουάρι στο πρώτο μέρος, έφτασε στο γύρισμα που του έγινε όμως πλάσαρε άουτ χάνοντας τεράστια στιγμή για να κάνει πιο ασφαλές το σκορ για τη νίκη της ομάδας του. Το σύνολο του Σόλσκιερ έδειχνε να καταφέρνει ν' αποφύγει τους σοβαρούς κινδύνους παρά τις στιγμές ανησυχίας, όμως, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κιάερ με κεφαλιά έγραψε το 1-1 και έδωσε στην Μίλαν αβαντάζ πρόκρισης ενόψει προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης