Πάει για γυναίκα πρόεδρο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας!

Πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να υπάρξει για πρώτη φορά στην ιστορία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, μία γυναίκα στην κεφαλή!   



Πάει για γυναίκα πρόεδρο η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας!

Αναμφίβολα πρόκειται για μία είδηση που προκαλεί εντύπωση, με τους Άγγλους να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους προς το παρόν, ως προς τα σενάρια που δίνουν και παίρνουν σχετικά με την διαδοχή του Κρεγκ Κλαρκ, ο οποίος έναν μήνα πριν τα Χριστούγεννα υπέβαλε την παραίτησή του εξαιτίας γεγονότων που είχαν άμεση σχέση με δικές του αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, με ρατσιστική διάθεση.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, η 57χρονη Ντέμπι Χιούιτ συγκεντρώνει την δεδομένη χρονική στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα που θα διατελέσει πρόεδρος στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την συγκεκριμένη ιστορία να μην έχει επαναληφθεί ποτέ, στα 158 χρόνια της FA (1863).

Παρόλα αυτά το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει πως το όνομα της γυναίκας που έλαβε πριν από μία δεκαετία την τιμή του «Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» για την προσφορά της στο δημόσιο τομέα, δεν είναι το μόνο που βρίσκεται στην λίστα της FA, με τις αποφάσεις να αναμένεται να παρθούν και να ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο.

Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο σενάριο αποτελεί τομή στον τρόπο σκέψης των Άγγλων, και μία ενδεχόμενη επιβεβαίωσή του αναμένεται να γράψει μία νέα σελίδα για το αγγλικό ποδόσφαιρο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΑΚΟΣ